Marturia unui pasager dintr-un avion ce zbura spre dezastru
Persida Boeru, unul dintre pasagerii care au fost la un pas de moarte pe 11 iulie, e psiholog. Pentru ea momentul in care aeronava Tarom a fost la un pas de dezastru ar fi si un prilej de studiu asupra reactiilor umane in situatii limita.
Evenimentul Zilei: A retinut totusi, in spatele propriei frici, ca lumea s-a speriat, dar si ca nu s-a lasat cu reactii violente si isterie. "A durat putin", ar fi explicatia pe care a dat-o ieri Persida Boeru, pentru "Evenimentul zilei". "Si sunt bucuroasa ca traiesc si-i multumesc Lui Dumnezeu, comandantului si echipajului. Ca puteam sa nu mai fiu". Femeia a avut locul cu numarul 5, chiar in primul rand, in aeronava. La doar cativa metri distanta de pista, inainte ca avionul sa atinga solul, cand toata lumea statea "legata" in centurile de siguranta asteptand sa ajunga la destinatie, intreaga aeronava s-a ridicat brusc si a inceput sa tremure din toate incheieturile. "Totul a durat foarte putin, cred ca s-a clatinat un pic avionul, pana cand s-a echilibrat din nou", povesteste Persida Boeru. "Eu am stat langa doua doamne distinse si, cand totul a inceput sa se balanseze, toate trei am inceput sa ne tinem de mana. «Aoleo, ce se intampla?», am zis. Ca avionul s-a balansat destul de tare. Si m-am gandit: «Pai, doar a anuntat ca aterizeaza. Ne inecam ca tiganul la mal?»".
Romania Libera: Cel mai economic tramvai din lume, fabricat la Arad Aradenii produc cel mai modern si economic tramvai din lume. Acesta este dotat inclusiv cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati, are podeaua coborata si aduce calatorilor un plus de confort. Din punct de vedere energetic, este cel mai economic tramvai din lume. Astfel, Aradul, orasul care a produs avioane, vagoane de calatori, marfa si metrou, intra din nou in istorie: se inscrie pe harta mondiala a fabricantilor de tramvaie. Industria aradeana are un nou viitor. In halele unde altadata erau fabricate strunguri, mandria economiei comuniste, acum oamenii produc tramvaie ultramoderne. La fosta Uzina de strunguri „Aris" acum functioneaza Fabrica de Tramvaie. Modelul „Imperio" este produs de Astra Vagoane Calatori SA si Siemens. „Acest tramvai este construit in colaborare cu Astra Vagoane Calatori, aici, in Arad. Suntem foarte bucurosi ca am reusit sa realizam aceasta colaborare care a devenit una de succes", a declarat Arnulf Wolfram, presedinte Mobility Division CEE - Simens.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ziarul Finanaciar: Boc lasa 110 mil. € din pret ca sa vanda Petrom Guvernul a aprobat ieri pretul minim de vanzare a actiunilor Petrom, de 0,3708 lei/actiune, cu 19% mai mic decat pretul maxim de 0,46 lei/actiune anuntat la lansarea ofertei. La acest pret, statul ar incasa circa 485 mil. euro din vanzarea pachetului de 9,84% din actiunile Petrom, fata de 602 mil. euro cat ar fi fost valoarea ofertei la pretul maxim de 0,46 lei. "Anuntarea pretului minim ar trebui sa aduca o incredere mai mare fata de oferta si maximizeaza sansele ca aceasta sa se incheie cu succes. Pretul minim poate fi considerat unul bun pentru cumparatori. Cred ca este mai interesant pentru investitorii institutionali decat pentru cei de retail, in conditiile in care nu difera foarte mult de cel din piata", a declarat Alin Brendea, directorul de operatiuni al firmei de brokeraj Prime Transaction.