Imaginea Iadului. Vulcanul care ar putea inghiti un oras intreg. FOTO

Vulcanul Nyiragongo

Interiorul Pamantului fierbe. Iar acest lucru risca sa se transforme intr-o adevarata catastrofa naturala pentru un oras din Congo, care risca sa fie ras de pe fata pamantului daca vulcanul Nyiragongo ar erupe.

National Geographic: Potrivit geologilor este doar o chestiune de timp, pana cand o catastrofa asemanatoare celei din Pompei sa se repete in Congo. Peste un milion de oameni traiesc cu frica in san din cauza vulcanului  Nyiragongo.

Nyiragongo este un vulcan cu o inaltime de aproape 3.500 de metri care domina regiunea din estul Republicii Democrate Congo, dar care cu toate ca este unul dintre cei mai activi vulcani de pe Terra, este si unul dintre cei mai putini studiati, stiindu-se foarte putine lucruri despre trecutul sau.

La baza muntelui se raspandeste orasul Goma, care creste pe zi ce trece, deoarece satenii din imprejurimi cauta sa se adaposteasca fata de rebeli si fortele guvernamentale. Potrivit estimarilor, aproximativ un milion de oameni locuiesc in oras.

Citește și
Calendar mayas
Cercetatori: Sfarsitul are o noua data, anul 2116
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

De doua ori in ultimii ani, vulcanul a erupt, trimitand semnala ca nu mai are rabdare, pregatindu-i astfel pe oameni. In 1977, vulcanul a aruncat in aer lava care s-a pravalit de pe munte cu o viteza de peste 60 de kilometri/h. Sute de oameni si-au pierdut atunci viata, chiar daca suvoiul de lava s-a intarit, inainte de a ajunge in zona principala a orasului.

Potrivit vulcanologilor, "Goma este cel mai periculos oras de pe planeta".

Toronto Sun: Avioanele canadiene au bombardat un depozit de munitii al fortelor lui Ghaddafi  Atacul a avut loc in apropiere de Misrata, al treilea oras al tarii. Aceasta a fost prima ofensiva realizata de fortele canadiene care participa la operatiunile contra regimului de la Tripoli. In cursul unei misiuni precedente, pilotii canadieni au renuntat sa bombardeze un aerodrom, pentru a nu risca sa afecteze civili. "Misiunea de noaptea trecuta a condus la distrugerea unui depozit de munitii din nordul Libiei", a declarat generalul Lawson, subliniind ca au fost utilizate "munitii ghidate cu precizie", pentru a reduce "riscurile colaterale".

CNN: Robert Gates declara ca nu exista "un calendar" pentru sfarsitul operatiunilor din Libia  "Consiliul de Securitate nu da o data-limita pentru zona de interdictie aeriana. Prin urmare, eu cred ca nu exista un calendar privind sfarsitul" operatiunii, a declarat Gates presei. O coalitie internationala, condusa de Statele Unite, Marea Britanie si Franta, a intrat in actiune sambata, bombardand din aer si de pe mare obiective militare din Libia, in baza Rezolutiei 1.973 a Consiliului de Securitate al ONU, care autorizeaza folosirea fortei pentru a proteja civilii.

Fox News: Tsunamiul produs in prefectura nipona Iwate a avut peste 23 de metri Conform unui studiu, valul seismic a avut 23,6 metri in dreptul oraselului Ofunato, dar nu a atins recordul japonez de 38,2 metri din 1896. Cu toate acestea, specialistul Kazuhiko Toda afirma ca valul din 11 martie a fost inregistrat in conditiile existentei unor masuri pentru contracararea efectelor tsunamiurilor, astfel ca este posibil sa fi fost mai mare decat cel din 1896. Potrivit expertilor niponi, valurile de pana la doi metri distrug cladiri din lemn, in timp ce cladirile din beton pot rezista unor valuri de patru metri, fiind distruse sigur de valuri care depasesc 16 metri.

Ria Novosti: Putin - Medvedev: continua jocul de-a soarecele si pisica? "In ceea ce priveste unitatea de opinii a conducerii ruse asupra evenimentelor din Libia, la noi presedintele este cel care conduce politica externa si nu poate exista o dedublare in acest domeniu", a declarat Putin. "Suntem apropiati de presedintele Dmitri Medvedv si ne intelegem bine", a adaugat el. Seful Guvernului rus a criticat luni bombardamentele din Libia conduse de coalitia internationala, sub egida Statelor Unite, comparandu-le cu cruciadele. Presedintele Medvedev a dezaprobat public aceste afirmatii, apreciind ca ele ar putea duce la un "conflict al civilizatiilor".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Fara Dumnezeu. Religia, pe cale de disparitie. Vezi in ce tari
Fara Dumnezeu. Religia, pe cale de disparitie. Vezi in ce tari

Potrivit unui studiu realizat in noua tari, religia este pe cale de disparitie. Rezultatul a aratat o crestere a celor care se considera atei, sau nu au status religios.

Cercetatori: Sfarsitul are o noua data, anul 2116
Cercetatori: Sfarsitul are o noua data, anul 2116

Ziua de 21 decembrie 2012 a fost considerata de multi data in care totul se va termina pe Pamant. Insa doi cercetatori germani aduc un plus de 104 ani calendarului maias, declarand ca sfarsitul va veni in anul 2116.

"Vrem sa il omoram pe Ghaddafi". Liderul libian,tinta pentru Marea Britanie

Marea Britanie este pregatita sa lanseze un atac fulgerator pentru a-l asasina pe colonelul Ghaddafi. Secretarul Apararii din Marea Britanie, Liam Fox a declarat ca vor ataca doar locuinta liderului libian pentru a  evita pierderea de vieti omenesti.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.