Imaginea Iadului. Vulcanul care ar putea inghiti un oras intreg. FOTO
Interiorul Pamantului fierbe. Iar acest lucru risca sa se transforme intr-o adevarata catastrofa naturala pentru un oras din Congo, care risca sa fie ras de pe fata pamantului daca vulcanul Nyiragongo ar erupe.
National Geographic: Potrivit geologilor este doar o chestiune de timp, pana cand o catastrofa asemanatoare celei din Pompei sa se repete in Congo. Peste un milion de oameni traiesc cu frica in san din cauza vulcanului Nyiragongo.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nyiragongo este un vulcan cu o inaltime de aproape 3.500 de metri care domina regiunea din estul Republicii Democrate Congo, dar care cu toate ca este unul dintre cei mai activi vulcani de pe Terra, este si unul dintre cei mai putini studiati, stiindu-se foarte putine lucruri despre trecutul sau.
La baza muntelui se raspandeste orasul Goma, care creste pe zi ce trece, deoarece satenii din imprejurimi cauta sa se adaposteasca fata de rebeli si fortele guvernamentale. Potrivit estimarilor, aproximativ un milion de oameni locuiesc in oras.
De doua ori in ultimii ani, vulcanul a erupt, trimitand semnala ca nu mai are rabdare, pregatindu-i astfel pe oameni. In 1977, vulcanul a aruncat in aer lava care s-a pravalit de pe munte cu o viteza de peste 60 de kilometri/h. Sute de oameni si-au pierdut atunci viata, chiar daca suvoiul de lava s-a intarit, inainte de a ajunge in zona principala a orasului.
Potrivit vulcanologilor, "Goma este cel mai periculos oras de pe planeta".
Toronto Sun: Avioanele canadiene au bombardat un depozit de munitii al fortelor lui Ghaddafi Atacul a avut loc in apropiere de Misrata, al treilea oras al tarii. Aceasta a fost prima ofensiva realizata de fortele canadiene care participa la operatiunile contra regimului de la Tripoli. In cursul unei misiuni precedente, pilotii canadieni au renuntat sa bombardeze un aerodrom, pentru a nu risca sa afecteze civili. "Misiunea de noaptea trecuta a condus la distrugerea unui depozit de munitii din nordul Libiei", a declarat generalul Lawson, subliniind ca au fost utilizate "munitii ghidate cu precizie", pentru a reduce "riscurile colaterale".
CNN: Robert Gates declara ca nu exista "un calendar" pentru sfarsitul operatiunilor din Libia "Consiliul de Securitate nu da o data-limita pentru zona de interdictie aeriana. Prin urmare, eu cred ca nu exista un calendar privind sfarsitul" operatiunii, a declarat Gates presei. O coalitie internationala, condusa de Statele Unite, Marea Britanie si Franta, a intrat in actiune sambata, bombardand din aer si de pe mare obiective militare din Libia, in baza Rezolutiei 1.973 a Consiliului de Securitate al ONU, care autorizeaza folosirea fortei pentru a proteja civilii.
Fox News: Tsunamiul produs in prefectura nipona Iwate a avut peste 23 de metri Conform unui studiu, valul seismic a avut 23,6 metri in dreptul oraselului Ofunato, dar nu a atins recordul japonez de 38,2 metri din 1896. Cu toate acestea, specialistul Kazuhiko Toda afirma ca valul din 11 martie a fost inregistrat in conditiile existentei unor masuri pentru contracararea efectelor tsunamiurilor, astfel ca este posibil sa fi fost mai mare decat cel din 1896. Potrivit expertilor niponi, valurile de pana la doi metri distrug cladiri din lemn, in timp ce cladirile din beton pot rezista unor valuri de patru metri, fiind distruse sigur de valuri care depasesc 16 metri.
Ria Novosti: Putin - Medvedev: continua jocul de-a soarecele si pisica? "In ceea ce priveste unitatea de opinii a conducerii ruse asupra evenimentelor din Libia, la noi presedintele este cel care conduce politica externa si nu poate exista o dedublare in acest domeniu", a declarat Putin. "Suntem apropiati de presedintele Dmitri Medvedv si ne intelegem bine", a adaugat el. Seful Guvernului rus a criticat luni bombardamentele din Libia conduse de coalitia internationala, sub egida Statelor Unite, comparandu-le cu cruciadele. Presedintele Medvedev a dezaprobat public aceste afirmatii, apreciind ca ele ar putea duce la un "conflict al civilizatiilor".