"Desi datoria publica ajunge pana la Luna, SUA nu va intra niciodata in incapacitate de plata"

Ultima actualizare: 23-03-2012 12:28
Wall Street

Aceasta declaratie - facuta de secretarul Trezoreriei americane si menita sa demonstreze ca americanii sunt pe drumul cel bun, aduce un suflu nou catre Europa, care trece printr-o perioada de grea incercare din cauza Greciei.

Bloomberg: "Sa spun foarte clar: Tara aceasta nu va intra niciodata in incapacitate de plata. Congresul va face ceea ce a facut intotdeauna, adica va aproba plafonul de indatorare. Asa ca planul nostru este ca legislativul sa aprobe cresterea indatorarii, planul de rezerva este tot acesta, iar rezerva rezervei la fel", a spus Timothy Geithner.

Intrebat daca afirmatia inseamna ca executivul SUA nu are un plan de urgenta, Geithner si-a reafirmat increderea ca legislativul nu va permite ajungerea la colaps.

Apocalipsa a venit pentru greci. Neplata unui singur cent poate duce la sfarsitul erei euro

“Vindeti-va insulele, greci falimentari, si chiar Acropolele!”. Datoriile Greciei, la 150% din PIB

SUA au atins la inceputul saptamanii trecute nivelul maxim de indatorare stabilit de Congres la 14.294 miliarde de dolari si au recurs la fondurile federale de pensii pentru a nu intra in blocaj financiar.

Unde se traieste cel mai bine. Top 10 tari cu cea mai buna calitate a vietii. Cum sta Romania

Folosirea fondurilor de pensii face parte din seria de masuri pe care Trezoreria le poate folosi astfel incat sa-si poata onora in continuare obligatiile financiare, inclusiv datoriile.

Trezoreria SUA a avertizat, insa, ca va ramane fara spatiu de manevra pana la 2 august daca executivul si legislativul nu vor ajunge la un acord asupra indatorarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO