Cercetatori, alpinisti si topografi vor sa raspunda la o intrebare din 1856. Ce interes are Nepalul
Oamenii de stiinta au incercat in repetate randuri sa raspunda la aceasta intrebare, inca din 1856, cand varful din Himalaya a fost masurat ultima data, insa acum Nepalul a luat aceasta initiativa si spera sa o duca la bun sfarsit.
The Guardian: Alpinisti, cartografi si topografi cu renume mondial au incercat inca din 1856 sa calculeze inaltimea exacta a Everestului.
Ce face un politist pe motocicleta, intr-un minut si 57 de secunde. VIDEODin dorinta de a rezolva aceasta problema o data pentru totdeauna, nepalezii au lansat in aceasta saptamana un proiect geodezic ce se intinde pe perioada a doi ani de zile, care va avea ca finalitate o masuratoare exacta a celui mai inalt varf muntos.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
El la volan, ea deasupra. Fac SEX in masina in timp de merg pe autostrada. VIDEO
Cel mai inalt munte din lume a fost numit dupa englezul George Everest, care in 1856 a reusit, cu ajutorul unor masuratori trigonometrice sa stabileasca inaltimea varfului muntos la 8.840 de metri.
Insa, la ultima masuratoare, facuta de chinezi in 2005, calculele au scos la iveala ca muntele are o inaltime de 8,844,43 de metri, la care s-au adaugat 3,55 metri de gheata.
Nici americanii nu au stat de o parte. In 1999, utilizand tehnologia GPS, americanii au calculat o inaltime a muntelui de 8,850 de metri, plus un strat de gheata de un metru.
Se cunoaste faptul ca in zona au loc miscari tectonice constante, iar acest lucru duce la inaltarea muntelui cu 4 mm in fiecare an.
Niciuna din aceste masuratori - facute de chinezi, americani sau englezi - nu a fost acceptate de nepalezi. Astfel pentru a fi siguri de inaltimea exacta a muntelui, autoritatile din Nepal vor face aceste masuratori cu resurse proprii.