Cat ne costa cainii de pe strazi: "Incinerarea e 10 Euro + TVA"
Peste 13.000 de bucuresteni, din care 2.500 de copii, au fost muscati in 2010 de catre unii dintre cei aproximativ 50.000 de caini fara stapan care traiesc in Bucuresti.
Adevarul: Autoritatile bucurestene trebuie sa prinda cainii agresivi si sa ii duca in adaposturi, iar pe restul sa ii sterilizeze astfel incat sa nu mai faca alti pui. Cat costa asta? "Cainele nu cade din cer pentru a-l putea diagnostica si pentru a-l putea steriliza. Deci un caine ca sa poata ajunge sa fie sterilizat, el trebuie sa fie capturat. Asta inseamna un personal si niste costuri pentru capturare, apoi costurile post-sterilizare, ceea ce inseamna medicamente si hrana. O sterilizare inseamna tot acest pachet. El se duce undeva la 120 de RON pe caine, poate si mai mult, 150 de RON. Depinde, la femele costa mai mult, la masculi mai putin", a spus Robert Lorentz, directorul ASPA. In Bucuresti sunt aproximativ 50.000 de maidanezi, dintre care 38.000 nu sunt sterilizati. La un calcul simplu, Primaria ar avea nevoie de minimum 4,5 milioane de RON, adica peste 1 milion de Euro, pentru sterilizarea tuturor cainilor fara stapan.
Romania Libera: Copiii din inchisori, condamnati la esec Corada ar fi avut sanse sa ajunga coafeza sau poate chiar actrita. In loc de asta si-a petrecut copilaria pe strazi, printre toxicomani si dealeri de droguri. Acum, traieste intr-un centru educativ pentru minori, unde se remarca printre cele mai istete fete din unitate. Pustoaica cu ochii negri, patrunzatori, pielea ciocolatie si dintii albi ca laptele, isi trece mana prin parul cret si incepe sa povesteasca. „Eu n-am avut copilarie. Eu stiu sa fac bani", spune fata, care peste aproape 20 de zile va fi eliberata din Centrul de Reeducare pentru Minori de la Gaesti. Corada, pe numele ei de alint, a inceput sa vanda droguri de la 12 ani si toata adolescenta si-a petrecut-o printre toxicomani si dealeri de heroina. Inainte sa implineasca 18 ani si sa fie adusa in Centrul de Reeducare pentru Minori de la Gaesti, Corada castiga zilnic cate 10-20 de milioane de lei vechi din trafic de heroina. De altfel, cu asta se ocupa intreaga sa familie: mama, tatal si fratele, toti condamnati la puscarie. „Eram lansati pe droguri, castigam si o duceam bine, dar acum au ramas acasa doar cumnata mea si cei doi copii", spune ea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Jurnalul National: Interzis la etnobotanice. Autoritatile s-au trezit din cosmar Senatul a adoptat ieri legea privind interzicerea produselor etnobotanice, initiata de Guvern, care instituie conditii dure pentru autorizarea magazinelor si permite autoritatilor sa confiste marfa si sa suspende provizoriu activitatea neautorizata a unor comercianti. Proiectul a obtinut 102 voturi „favorabile” si o abtinere. Senatul a fost prima Camera sesizata. Proiectul va merge la Camera Deputatilor, care este Camera decizionala in acest caz. Potrivit proiectului Guvernului, comercializarea fara autorizatie va fi sanctionata cu inchisoare de la doi la opt ani si interzicerea unor drepturi. Durata pedepsei cu inchisoarea va fi insa intre 10 si 20 ani daca in urma consumului de etnobotanice sunt inregistrate decese.