Cat costa sa traiesti in Bucuresti, orasul care-i atrage ca un magnet pe tineri

Teatrul National Bucuresti

Vazuta de la distanta, Capitala are un farmec aparte, care atrage in fiecare an locuitori din orasele mai mici. Cauta o viata mai buna, dar pentru inceput gasesc doar o viata mai scumpa si mai agitata?

Ziarul Financiar: In principiu, viata in Capitala costa atat cat cas­tigi, scrie revista Business Magazin. Daca ar fi sa intocmim o lista cu argu­mente pro si contra locuirii in Bucuresti, ar arata destul de echilibrat. Pe de o parte, avem toate avantajele pe care le aduce capitala unei tari: aici sunt cele mai multe locuri de munca, cele mai mari salarii, cele mai mari sanse de a fi observat si de a observa, in acelasi timp, indeaproape, tot ce se intampla in economia romaneasca si in societate, in general. Pe de alta parte, tot aici sunt si cele mai mari chirii, apartamentele sunt mai scumpe decat in alte orase, iar la piata platim mai mult pentru legume si fructe. Si prestatorii de servicii isi stabilesc intotdeauna tarife mai mari decat in restul tarii. Competitia este, de asemenea, mai mare, la fel si tentatiile de tot felul, iar toate acestea creeaza, in general, o presiune suplimentara pe cel care decide sa se mute din provincie in Bucuresti. Faptul ca in fiecare an mii de tineri din toata tara decid sa vina la facultate si sa ramana, in cele din urma, definitiv aici arata ca avantajele cantaresc mai greu decat deza­van­tajele vietii din Capitala.

Romania Libera: Cum s-a nascut Big Brother-ul pentru scolile din Romania Ministerul Educatiei a demarat un proiect-pilot prin care elevii vor putea intra in scoli numai pe baza de cartele magnetice, iar toate absentele vor fi monitorizate printr-un sistem computerizat, la care vor avea acces si parintii. Elevii vor putea intra in scoli numai pe baza de cartele magnetice, iar toate absentele vor fi monitorizate printr-un sistem computerizat, la care vor avea acces si parintii. Masurile fac parte dintr-un proiect al Ministerului Educatiei care a fost discutat cu inspectorii scolari judeteni. „Acest tip de inregis­trare a accesului in scoala rezol­va doua probleme: cea de siguranta a elevilor in unitatea de invatamant si totodata, in termeni reali, la cinci minute de la momentul in care au inceput cursurile in scoala, fiecare diriginte va avea tabelul cu elevii prezenti, cei absenti, elevii intarziati", a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea.

Adevarul: Apple, la un pas de a deveni cea mai mare companie Prima jumatate a acestui an a fost una de poveste pentru compania americana ­Apple. Lansarea tabletei electronice iPad 2 a fost intampinata cu mult entuziasm de consumatori, iar aparatele iPhone reusesc sa se mentina in preferintele clientilor in ciuda competitiei tot mai acerbe pe acest segment. Venitul, profitul, pretul actiunilor, vanzarile de aparate iPhone si de tablete iPad ale Apple au atins noi maxime istorice in cel de-al doilea trimestru din 2011.A doua jumatate a anului va fi una si mai spectaculoasa, spun analistii. Ei iau in calcul lansarea unui nou telefon iPhone, asteptata pentru aceasta toamna, in luna septembrie. De asemenea, expansiunea in China alimenteaza optimismul acestora. Saptamana trecuta, dupa ce Apple a anuntat o crestere de 125% a profitului, pretul unei actiuni a crescut considerabil.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Norocul unei romance in
Norocul unei romance in "orasul mortii": Puteam fi si eu printre victime

Elena Botosineanu este o constanteanca de 25 ani, absolventa de Agronomie la Universitatea Bucuresti, care se afla in Oslo de la inceputul anului.

Muncitorii romani se trezesc din visul spaniol. Norvegia, venim!
Muncitorii romani se trezesc din visul spaniol. Norvegia, venim!

Spaniolii pregatesc interdictii romanilor care se urca in autocar si merg sa se angajeze la ei. Cei care s-au stabilit acolo, chiar daca nu sunt vizati, cred ca imaginea lor va avea de suferit.

"Minunea" Bucurestiului a crapat. Asfaltul Pasajului Basarab e plin de gropi

Asfaltul asternut peste Pasajul Basarab, si care a costat zeci de milioane de euro, are probleme la doar cateva saptamani dupa inaugurare. STIRILE PROTV DE LA ORA 19:00, LIVE SI PE M.STIRILEPROTV.RO.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.