Cat costa sa traiesti in Bucuresti, orasul care-i atrage ca un magnet pe tineri
Vazuta de la distanta, Capitala are un farmec aparte, care atrage in fiecare an locuitori din orasele mai mici. Cauta o viata mai buna, dar pentru inceput gasesc doar o viata mai scumpa si mai agitata?
Ziarul Financiar: In principiu, viata in Capitala costa atat cat castigi, scrie revista Business Magazin. Daca ar fi sa intocmim o lista cu argumente pro si contra locuirii in Bucuresti, ar arata destul de echilibrat. Pe de o parte, avem toate avantajele pe care le aduce capitala unei tari: aici sunt cele mai multe locuri de munca, cele mai mari salarii, cele mai mari sanse de a fi observat si de a observa, in acelasi timp, indeaproape, tot ce se intampla in economia romaneasca si in societate, in general. Pe de alta parte, tot aici sunt si cele mai mari chirii, apartamentele sunt mai scumpe decat in alte orase, iar la piata platim mai mult pentru legume si fructe. Si prestatorii de servicii isi stabilesc intotdeauna tarife mai mari decat in restul tarii. Competitia este, de asemenea, mai mare, la fel si tentatiile de tot felul, iar toate acestea creeaza, in general, o presiune suplimentara pe cel care decide sa se mute din provincie in Bucuresti. Faptul ca in fiecare an mii de tineri din toata tara decid sa vina la facultate si sa ramana, in cele din urma, definitiv aici arata ca avantajele cantaresc mai greu decat dezavantajele vietii din Capitala.
Romania Libera: Cum s-a nascut Big Brother-ul pentru scolile din Romania Ministerul Educatiei a demarat un proiect-pilot prin care elevii vor putea intra in scoli numai pe baza de cartele magnetice, iar toate absentele vor fi monitorizate printr-un sistem computerizat, la care vor avea acces si parintii. Elevii vor putea intra in scoli numai pe baza de cartele magnetice, iar toate absentele vor fi monitorizate printr-un sistem computerizat, la care vor avea acces si parintii. Masurile fac parte dintr-un proiect al Ministerului Educatiei care a fost discutat cu inspectorii scolari judeteni. „Acest tip de inregistrare a accesului in scoala rezolva doua probleme: cea de siguranta a elevilor in unitatea de invatamant si totodata, in termeni reali, la cinci minute de la momentul in care au inceput cursurile in scoala, fiecare diriginte va avea tabelul cu elevii prezenti, cei absenti, elevii intarziati", a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Adevarul: Apple, la un pas de a deveni cea mai mare companie Prima jumatate a acestui an a fost una de poveste pentru compania americana Apple. Lansarea tabletei electronice iPad 2 a fost intampinata cu mult entuziasm de consumatori, iar aparatele iPhone reusesc sa se mentina in preferintele clientilor in ciuda competitiei tot mai acerbe pe acest segment. Venitul, profitul, pretul actiunilor, vanzarile de aparate iPhone si de tablete iPad ale Apple au atins noi maxime istorice in cel de-al doilea trimestru din 2011.A doua jumatate a anului va fi una si mai spectaculoasa, spun analistii. Ei iau in calcul lansarea unui nou telefon iPhone, asteptata pentru aceasta toamna, in luna septembrie. De asemenea, expansiunea in China alimenteaza optimismul acestora. Saptamana trecuta, dupa ce Apple a anuntat o crestere de 125% a profitului, pretul unei actiuni a crescut considerabil.