"Elodiul" lui Cioaca, la final. Povestea ce a tinut Romania cu sufletul la gura se incheie in mister

Elodia Ghinescu

Avocata Elodia Ghinescu, disparuta fara urma in noaptea de 29 spre 30 august 2007, va putea fi declarata moarta, pe cale judecatoreasca, incepand de astazi.

Adevarul: Elodia este legal disparuta, iar avocatul familiei sale a declarat ca va face demersurile ca femeia sa fie considerata oficial moarta. Astfel, Cioaca poate fi judecat pentru crima. Conform legii, o persoana poate fi declarata moarta pe cale judecatoreasca, daca au trecut cel putin patru ani de la ultimele vesti despre ea ca fiind in viata. Apropiatii avocatei au vazut-o pe Elodia pentru ultima data la 29 august 2007, cand femeia in varsta de 39 de ani a plecat de la cabinetul sau de avocatura la domiciliu, unde o asteptau baietelul ei care la acea vreme avea doi ani, dar si bona. In jurul orei 19.00, bona a parasit apartamentul, iar ce s-a intamplat apoi ramane inca invaluit in mister. Sotul avocatei, politistul Cristian Cioaca, a declarat disparitia femeii abia la 4 septembrie, iar in scurt timp a ajuns principalul suspect al uciderii Elodiei. A fost pus sub acuzare pentru omor calificat si a fost propus pentru arestare preventiva. In lipsa cadavrului, judecatorii au decis cercetarea lui Cristian Cioaca in stare de libertate.

N-au contat nici probele ADN ale urmelor de sange gasite in apartamentul celor doi, dar si in portbagajul autoturismului apartinamd lui Cristian Cioaca. Toate aceste probe aratau negru pe alb ca sangele apartine Elodiei. Politistul s-a oferit chiar sa se duca la detectorul de min­ciuni, sustinand sus si tare ca n-are nicio legatura cu disparitia sotiei sale si nici nu-si explica cum urme de sange apartinand Elodiei au fost gasite inclusiv pe suportul in care Cristian Testul poligraf a intarit suspiciunile ca Cioaca n-ar fi strain de misterioasa disparitie. Politistul a picat testul, aparatul aratand ca Cioaca a avut un comportament simulat la toate cele trei intrebari relevante in cauza si care faceau trimitere la uciderea sotiei sale.

Jurnalul National: Elodia poate fi declarata moarta. Povestea care, in urma cu 4 ani, a tinut cu sufletul la gura o tara intreaga se apropie de final 29 august 2007. "Era miercuri. Elodia Ghinescu a venit la birou pe la 9:30-10:00. Era foarte bine dispusa, relaxata si discuta in continuu despre concediile petrecute in acea vara. In acea zi am ramas la birou impreuna pana la ora 14:00, cand eu am plecat, iar doamna avocat urma sa se intalneasca cu sotul dumneaiei. In aceeasi zi, imi amintesc ca s-a apucat de redactat inscrisuri, isi planifica dosarele, pentru ca pe 3 septembrie se termina vacanta judecatoreasca. Si-a completat agenda cu termene de judecata. A doua zi urma sa ne intalnim la aceeasi ora. Dar din data de 29 august nu am mai vazut-o, nu am mai luat legatura la telefon cu dumneaiei si nici nu am mai auzit alte persoane care sa o fi vazut. Precizez faptul ca avocata Elodia Ghinescu imi spunea intotdeauna cand pleca la procese, in alte localitati". Este declaratia pe care Emilia N., asistenta la cabinetul de avocatura al Elodiei, a dat-o in fata instantei, in procesul de declarare prezumata a disparitiei. La acelasi termen, din 5 februarie 2009, Cristian Cioaca, sotul Elodiei, a fost adus cu mandat, pentru a depune marturie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vrei sa evadezi? Unde iti poti petrece ultimul weekend din aceasta vara
Vrei sa evadezi? Unde iti poti petrece ultimul weekend din aceasta vara

Peste o suta de mii de turisti sunt asteptati in acest weekend pe litoral, pentru a incheia in forta un sezon estival inceput prost, dar salvat pe ultima suta de metri.

Era post-Ghaddafi a inceput. Viitorul Libiei, decis de triburi si clanuri
Era post-Ghaddafi a inceput. Viitorul Libiei, decis de triburi si clanuri

La Tripoli au continuat luptele in jurul resedintei lui Muammar Ghaddafi, cazuta in mainile rebelilor, si in cartierul vecin Abu Slim, fief al trupelor fidele regimului. Liderul libian, in pofida prabusirii regimului sau, refuza sa cedeze.

O singura propozitie a prabusit pretul aurului
O singura propozitie a prabusit pretul aurului

"Aurul este o bula hiperbolizata" a scris economistul Nouriel Roubini pe twitter, cont despre care doar ieri spuneam ca este urmarit de aproape 80.000 de oameni.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.