250.000 de euro pentru ascunderea unei crime

pistol

Marin Balasa risca ani grei de puscarie, dupa ce a comandat o crima si a incercat sa cumpere tacerea autorilor cu 250.000 de euro. Cate 50.000 de euro le-a oferit bogatasul din Glina criminalilor care l-au omorat in bataie un traficant de droguri.

Adevarul: In schimbul banilor, criminalii urmau sa declare la Parchet ca nu Marin Balasa a fost cel care i-a trimis sa-l „pedepseasca" pe traficant. „Si-i cautam si toata puscaria... pachete, sunt amarati, tigari, avocati", se plangea intr-o discutie telefonica afaceristul. Procurorii din Parchetul Capitalei l-au trimis in judecata saptamana trecuta pe Marin Balasa - acuzat de instigare la omor, dar si pe Mihai-Traian Georgescu, Mihai Voinea, Victor-Florin Vasile, Nicu Lupa si Nicolae Dunga - pentru omor calificat si deosebit de grav. Anchetatorii sustin ca Balasa i-a trimis pe cei cinci sa-l pedepseasca, in seara de 9 octombrie 2010, pe Ghita Petre. Motivul: acesta era prieten bun cu fiul sau, Costi Balasa, si il aproviziona cu heroina. Anterior, la 5 octombrie 2001, Costi se mutase la Ghita, impreuna cu concubina sa si cu cei doi copii minori, dupa ce se certase cu tatal sau. Cei cinci tineri, mascati si inarmati cu bate si bastoane metalice, au intrat in casa lui Ghita si l-au batut pana l-au lasat inconstient. La 15 octombrie 2010, Ghita Petre a decedat pe patul de spital.

Gandul: "ADEVARATA" NUNTA REGALA. Pe modelul "Kate si William", un cuplu de romi din Deva a blocat circulatia iar nuntasii au tras in aer cu pistoalele O nunta tiganeasca din Deva a dus la blocarea circulatiei din cauza masinilor parcate pe carosabil si s-a lasat cu focuri de pistol in cinstea mirilor, cum scrie glasul Hunedoarei. La vila unde a avut loc petrecerea, rudele au arborat la una dintre ferestre un afis cu printul William si Kate Middleton care facea reclama nuntii regale. Petrecerea a inceput la ora 12:00, in acordurile muzicienilor Nicolae Guta si a fiicei acestuia, Nicoleta, prezenti la fata locului. Opt boxe au fost montate in curtea vilei din cartierul Dorobanti a municipiului Deva, astfel incat muzica s-a putut auzi de-a lungul a mai multor strazi. De altfel, multa lume din imprejurimi s-a mutat cu tot cu scaune sau bancute in apropierea vilei mirilor pentru a asculta muzica live a celor doi artisti. O mama cu doi copii de cativa ani a impartit o bere la pet cu cei mici, in asteptarea alaiului mirilor. Dusul si intorsul de la biserica s-a facut cu mare pompa. Alaiul a cuprins cateva zeci de masini, pline de sute de oameni. Fiecare venise in costumatie de gala si cu bijuteriile la vedere. La intoarcerea de la biserica, soferul miresei si al mirelui a scos un pistol si a tras un foc in aer, pentru a se face remarcat. Din fericire, automobilul era decapotabil.

Romania Libera: Vama Moravita: Saptebani lua spaga, dar a fost avansat Seful Politiei de Frontiera Caras-Severin, subcomisarul Cristinel Saptebani, si-ar fi dat acordul, pentru aducerea in tara a unor tigari de contrabanda, potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA. Saptebani, imputernicit la comanda inspectoratului pana la organizarea unui concurs, a fost numit in functie la o luna de la izbucnirea scandalului de coruptie din Vama Moravita. Fosta conducere a IJPF Caras-Severin a demisionat in urma scandalului spagii din vami. Potrivit investigatorului sub acoperire Mihai Voda, in 12 ianuarie Saptebani si-a dat acordul pentru intrarea in Romania a 74 de baxuri si 30 de cartuse de tigari, se arata in rechizitoriu. Politistii de frontiera si vamesii de la Moravita au primit pentru acest lucru 3.730 de euro mita. In urma unei discutii intre Saptebani si seful de tura al politistilor, Valerian Dragomir, incepand cu ora 12 au intrat in tara mai multe persoane cu tigari de contrabanda. Nici doua saptamani mai tarziu, pe 23 ianuarie, politistii de frontiera si vamesii de la Moravita au primit alti 4.500 de euro mita pentru a facilita intrarea in tara a unui transport de tigari. Potrivit unei discutii inregistrate intre investigatorul Eugen Oliver Nischici si agentul Titus Valentin Munteanu, 200 de euro din aceasta suma ii erau destinati lui Saptebani, se arata in rechizitoriu.

Jurnalul National: Franks: Eu m-am incaltat, pe voi v-am dezbracat Baiatul cu pantofii rupti de la FMI, care vine sa ne dea lectii despre cum trebuie sa ne gestionam economia, a evitat sa ne vorbeasca despre ade­va­ratele probleme cu care ne vom confrunta in acest an. Jeffrey Franks, seful misiunii FMI pentru Romania, a spus ca si-a schimbat pantofii rupti cu care s-a incaltat sam­bata la intalnirea cu presedintele Ba­sescu, dar a refuzat sa dea alte ama­nunte. „Prefer sa nu discutam des­pre lucruri personale, ci despre Ro­mania”, a retezat Franks curiozita­tea jurnalistilor. Discutiile despre Ro­mania s-au axat doar temele prefera­te ale sefului misiunii FMI, nu si informatii despre dezastrul care va continua anul acesta. Numarul de paturi din spitale va fi in continuare redus cu inca 3.500 pana in decembrie 2011, dupa ce in prima parte a anului au fost reduse alte 2.200, conform Memorandumului tehnic de intele­gere a angajamentului stand-by 2011-2013.

Citește și
Poluare
In ce orase se moare din cauza poluarii
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Ziarul Financiar: Scandal fara precedent. BNR respinge la CEC doi vicepresedinti fara experienta bancara, propusi de PDL. Unul dintre ei este fiul prefectului de Cluj Banca Nationala a respins no­minalizarile Ministerului Finantelor, care reprezinta statul ca actionar al CEC Bank, privind instalarea lui Andrei Stamatian, fiul prefectului de Cluj, in functia de prim-vice­pre­sedinte cu atributii pe financiar, si a lui Razvan-Andrei Micu, consilier al mi­nis­trului Gheorghe Ialomitianu, ca vicepresedinte pe retail, afirma surse bancare. Finantele sunt acum nevoite sa "reformuleze" nominalizarile: Stamatian, 34 de ani, este desemnat tot pentru rangul de prim-vicepresedinte al bancii de stat, dar de data aceasta ca responsabil cu retailul, in timp ce lui Micu ii va fi atribuit un post de membru neexecutiv al Consiliului de Administratie. Contactati de ZF, reprezentantii BNR nu au dorit sa comenteze subiectul. Nici Ministerul Finantelor nu a furnizat explicatii pana la inchiderea editiei. Stamatian si Micu au fost principalele schimbari pe care Ministerul Finantelor, controlat de PD-L, a incercat sa le opereze in echipa de management a lui Radu Ghetea, care detine functia de presedinte al CEC din 2007. Ghetea fusese numit la conducerea CEC de catre ministrul liberal Varujan Vosganian si a beneficiat constant de sustinerea BNR, sustinere care i-a asigurat si reinnoirea mandatului care tocmai ii expira.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
FMI propune: Directori straini in companiile de stat?
FMI propune: Directori straini in companiile de stat?

Dupa 20 de ani in care directorii numiti pe criterii politice sau de-a dreptul corupti au dus in pragul falimentului majoritatea companiilor de stat, FMI cere ca selectia sa fie facuta transparent, cu ajutorul unor companii de recrutare.

In ce orase se moare din cauza poluarii
In ce orase se moare din cauza poluarii

Mii de persoane mor anual, in lume, din cauza poluarii, insa in unele orase calitatea aerului lasa atat de mult de dorit incat locuitorii acestora au sanse mult mai mari sa imbolnaveasca de diferite forme de cancer sau sa dezvolte probleme respiratorii.

La ce s-a angajat Guvernul pentru urmatorii 2 ani
La ce s-a angajat Guvernul pentru urmatorii 2 ani

Autoritatile romane si FMI au convenit termenii scrisorii de intentie la noul acord de tip preventiv care se va derula in perioada 2011-2013. Guvernul si delegatia FMI au ajuns la un acord privind actiunile asumate de Romania prin scrisoarea de intentie.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.