Guvernul Croitoru respins de Parlament!

04-11-2009 00:00


UPDATE: Daca pana acum au fost doar declaratii acide din partea opozitiei, de acum este oficial. Cabinetul Croitoru nu a trecut examenul in Parlament. Singurii care l-au sustinut au fost democrat-liberalii si cei alungati de prin alte partide.

15:40 Mircea Geoana, presedintele PSD, a declarat ca majoritatea si-a spus cuvantul si ca i se va solicita sefului statului inca o data nominalizarea lui Klaus Iohannis pentru functia de premier.

15:20 Lucian Croitoru: Nu am plecat niciodata de la BNR. Am acceptat functia de prim-ministru, dar misiunea mea s-a incheiat. Am cautat oameni capabili sa apese pe butoane.

15:16 Traian Basescu trebuie sa desemneze un nou premier, dupa ce se va consulta cu partidele, insa pana la instalarea unui nou guvern Cabinetul Boc va ramane in functie.

14:45 Plenul Parlamentului a inceput votul privind investirea Cabinetului lui Lucian Croitoru, votul fiind secret cu bile. Votul este unic atat pentru programul de guvernare cu care Croitoru a venit in Parlament, cat si pentru lista ministrilor sai.

13:00 Cezar Preda (PDL) despre Johannis: "Un copil cu multe moase ramane cu buricul netaiat".

12:30 Antonescu: Domnule Croitoru, nu inteleg ce cautati azi aici, e politiceste de prost-gust.

12:20 Croitoru admite ca programul de guvernare e similar PDL-PSD, aratand ca multe masuri trebuie pastrate.

12:10 Croitoru: Solutia la iesirea din criza nu este reducerea impozitelor, ci mentinerea stabilitatii

11:55 Mircea Geoana a declarat ca insistenta presedintelui de a propune un premier care nu are majoritate parlamentara constituie o scena de teatru absurd, demna de Urmuz.

11:45 PDL catre parlamentarii majoritatii: Onorati-va libertatea si votati Guvernul Croitoru.

11:40 Croitoru: Romania risca, la un moment dat, sa nu mai aiba bani pentru pensii, privilegiate sau nu.

11:32 Croitoru: Prelungirea instabilitatii creste nevoia de finantare a Romaniei cu 1,5 miliarde euro.

11:08  Lucian Croitoru a cerut Parlamentului votul de incredere pentru Guvernul propus, aratand ca Romania trebuie sa aiba un Cabinet cu prerogative depline, deoarece acordul de finantare incheiat de Romania cu institutiile internationale este grav pus in pericol de evolutiile politice

11:00 Lucian Croitoru: Recesiunea severa din anul 2009 nu a putut fi evitata.

10:54 Sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului in care urmeaza sa se dea votul asupra investirii Cabinetului Croitoru a inceput cu o intarziere de aproape o ora. Conform presedintelui Senatului, in sala sunt prezenti 391 de parlamentari.

10:00 Grupurile parlamentare ale PSD au decis, miercuri dimineata, sa voteze la vedere impotriva Cabinetului Croitoru.

8:00 Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se va da vot asupra listei Cabinetului Croitoru este programata sa inceapa la ora 10.00.

Ministrii propusi de Croitoru au fost audiati, saptamana trecuta, la comisiile parlamentare de specialitate, doar doi dintre ei - Bogdan Aurescu, care vizeaza portofoliul Afacerilor Externe si Vasile Blaga, propus pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - obtinand avizul favorabil al parlamentarilor.

Ceilalti 12 aflati pe lista Cabinetului Croitoru au primit aviz negativ. Astfel, Catalin Predoiu, Gheorghe Pogea, Adrian Radulescu si Mihai Seitan nu au intrunit acceptul comisiilor pentru portofoliile Justitiei, Finantelor, Agriculturii si Muncii. Aviz negativ au primit si Sulfina Barbu ca ministru al Mediului, Daniel Funeriu - ministru al Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului, Adriean Videanu - ministru al Economiei si Comertului, Radu Berceanu - ministru al Transporturilor si Comunicatiilor, Mihai Stanisoara - ministru al Apararii Nationale, Theodor Paleologu - ministru al Culturii Cultelor si Patrimoniului National, Emeric Florin Saghi - ministru al Administratiei si Internelor si Cristian Vladescu - ministru al Sanatatii.

VIDEO PROTVPLUS.RO