Ponta: Daca DNA va cere urmarirea mea penala in dosarul privind votul din diaspora, demisionez din postul de prim-ministru

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52
Victor Ponta

Liderul PSD, premierul Ponta afirma ca s-a gandit, imediat dupa alegerile prezidentiale, sa demisioneze de la sefia Guvernului, dar ca a inteles ca a primit, totusi, peste cinci milioane de voturi.

Acesta a adaugat ca la votul pentru Cabinetul restructurat va verifica daca mai exista sprijinul Parlamentului si ca va demisiona, insa, cu siguranta din postul de prim-ministru daca DNA cere urmarirea sa penala in dosarul privind votul din diaspora.

"Nu s-a digerat tot rezultatul, dupa trei saptamani, dar am resursele interne necesare de a continua (...) Din acest punct de vedere, o iau de la capat, mai intelept si cu constiinta lucrurilor pe care le-am gresit", a spus Ponta, la Antena 3, potrivit Mediafax.

El a reluat ideea ca este dispus sa colaboreze, din postul de prim-ministru, cu viitorul presedinte Klaus Iohannis. Ponta a mai afirmat ca, daca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) va cere urmarirea sa penala in dosarul privind votul din diaspora, va demisiona cu siguranta din postul de prim-ministru, deoarece Guvernul nu poate fi condus de catre o persoana urmarita penal, dar a aratat ca trebuie sa se renunte la "ideea din 2004" ca o persoana care a pierdut alegerile trebuie sa intre in inchisoare.

"Sa nu mai mergem pe ideea ca, cum castigi alegerile, ii faci adversarului dosar", a spus Ponta. El a sustinut din nou ca alegerile din diaspora nu au fost organizate gresit intentionat, ci luand in calcul situatia de la alegerile din 2009, si a apreciat ca are o responsabilitate politica in acest caz, nu o responsabilitate penala care sa fie sanctionata conform legii penale.

"Greselile politice se platesc politic", a adaugat Ponta. Imediat dupa alegerile prezidentiale pierdute in fata lui Klaus Iohannis, pe fondul informatiilor ca se va retrage de la conducerea Guvernului, premierul Victor Ponta a anuntat, inca din seara de 16 noiembrie, ca nu va demisiona din functia de premier si ca vrea sa continue actul de guvernare cu partenerii actuali plus PLR. Dosarul privind problemele inregistrate la votul din diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instantei supreme la Directia Nationala Anticoruptie, pentru continuarea cercetarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO