Ponta anunta ca s-ar putea sa nu mai candideze la sefia PSD. Ce a declarat despre o eventuala demisie din functia de premier

Ultima actualizare: 08-12-2014 07:08
Victor Ponta isi musca buza de jos un reporter ii face poza

Premierul Victor Ponta a declarat ca ia in calcul sa nu mai candideze, in primavara, pentru un nou mandat la sefia PSD, daca va ajunge la concluzia ca este mai bine sa fie membru al unei echipe care castiga decat capitanul unei echipe care pierde.

El a aratat ca este necesar ca PSD sa fie schimbat total, inclusiv prin limitarea puterii "baronilor locali" in adoptarea deciziilor de partid.

Ponta a reluat totodata ideea ca va demisiona din postul de prim-ministru daca Iohannis doreste sa numeasca in functie o alta persoana agreata de PSD.

Intrebat de jurnalisti in ce conditii ar fi dispus sa demisioneze, premierul a mai spus ca niciun guvern nu poate pastra mandatul fara sprijinul Parlamentului.

"Daca nu mai exista sprijin parlamentar, niciun prim-ministru si nici un guvern nu poate continua", a spus Ponta, conform Mediafax care citeaza RomaniaTV.

Intrebat daca va demisiona insa si in cazul in care presedintele ales Klaus Iohannis ii va cere acest lucru, precum actualul presedinte Traian Basescu, Ponta a raspuns ca este convins ca Iohannis va fi un altfel de presedinte, care isi va indeplini atributiile constitutionale, el fiind obligat, ca prim-ministru, sa conlucreze cu acesta, in regulile stabilite de Constitutie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO