Victor Ponta a fost huiduit la Cluj-Napoca de un grup care se opune proiectului Rosia Montana

06-12-2013 13:16

Victor Ponta a fost huiduit la inaugurarea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca, de mai multe persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana si exploatarii gazelor de sist si care au strigat "Jos Ponta", "Demisia" si Rusine!".

Victor Ponta a coborat din capela Facultatii de Teologie Ortodoxa pentru a taia panglica la inaugurarea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca si a cladirii facultatii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a fost intampinat de un grup de protestatari care l-au huiduit si care au strigat: "Jos Ponta", "Hotii", "Demisia", "Rusine!", "Jos, Ponta, jos, ca esti un mincinos".

Protestatarii aveau bannere cu mesajele "Salvati Rosia Montana", "Faradelegea lor este legea minelor", "Legea minelor te lasa fara casa", "Opriti evacuarile fortate".

"Ponta e un tradator de tara, ne minte in fata, acum doi ani era impotriva gazelor de sist. Acum e un moment in care l-am prins aici, trebuia sa sarim toti pe el. Ce sa facem noi? Sa mergem sa cersim pe la straini? Uitati-va la unguri, de la 1 ianuarie scad preturile la gaze, la tot", a declarat unul dintre protestatari.
De asemenea, pe zidul cladirii a fost lipit un afis cu mesajul: "Imobil expropriat de RMGC".

Sustinatorii premierului, membri ai PSD aflati la ceremonie, au inceput, la randul lor, sa scandeze "Ponta, Ponta" si "Bravo Ponta".

Premierul Victor Ponta nu a reactionat la cele intamplate si a taiat panglica, dupa care a intrat inapoi in cladire, unde urmeaza sa tina un discurs, in aula facultatii.

Premierul Victor Ponta a primit, vineri, din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, "Crucea Transilvana", cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca.

Victor Ponta a sosit, vineri, in jurul orei 11.30, la Campusul Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.

Premierul a venit insotit de vicepresedintii PSD Ilie Sarbu si Ioan Rus, fiind intampinat de catre prefectul Ioan Gheorghe Vuscan, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si parlamentari PSD de Cluj.

Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiata de un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, in capela Facultatii de Teologie Ortodoxa.

La finalul slujbei, Victor Ponta a primit din partea IPS Andrei cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului, "Crucea Transilvana" pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea campusului, inaugurat de catre premier.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26