Victor Ponta a fost huiduit la Cluj-Napoca de un grup care se opune proiectului Rosia Montana

×
Codul embed a fost copiat

Victor Ponta a fost huiduit la inaugurarea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca, de mai multe persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana si exploatarii gazelor de sist si care au strigat "Jos Ponta", "Demisia" si Rusine!".

Victor Ponta a coborat din capela Facultatii de Teologie Ortodoxa pentru a taia panglica la inaugurarea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca si a cladirii facultatii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a fost intampinat de un grup de protestatari care l-au huiduit si care au strigat: "Jos Ponta", "Hotii", "Demisia", "Rusine!", "Jos, Ponta, jos, ca esti un mincinos".

Protestatarii aveau bannere cu mesajele "Salvati Rosia Montana", "Faradelegea lor este legea minelor", "Legea minelor te lasa fara casa", "Opriti evacuarile fortate".

"Ponta e un tradator de tara, ne minte in fata, acum doi ani era impotriva gazelor de sist. Acum e un moment in care l-am prins aici, trebuia sa sarim toti pe el. Ce sa facem noi? Sa mergem sa cersim pe la straini? Uitati-va la unguri, de la 1 ianuarie scad preturile la gaze, la tot", a declarat unul dintre protestatari.
De asemenea, pe zidul cladirii a fost lipit un afis cu mesajul: "Imobil expropriat de RMGC".

Citește și
Traian Basescu - COVER
Reactia Guvernului, dupa ce Traian Basescu a spus ca Victor Ponta este "corupt profund"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Sustinatorii premierului, membri ai PSD aflati la ceremonie, au inceput, la randul lor, sa scandeze "Ponta, Ponta" si "Bravo Ponta".

Premierul Victor Ponta nu a reactionat la cele intamplate si a taiat panglica, dupa care a intrat inapoi in cladire, unde urmeaza sa tina un discurs, in aula facultatii.

Premierul Victor Ponta a primit, vineri, din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, "Crucea Transilvana", cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca.

Victor Ponta a sosit, vineri, in jurul orei 11.30, la Campusul Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.

Premierul a venit insotit de vicepresedintii PSD Ilie Sarbu si Ioan Rus, fiind intampinat de catre prefectul Ioan Gheorghe Vuscan, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si parlamentari PSD de Cluj.

Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiata de un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, in capela Facultatii de Teologie Ortodoxa.

La finalul slujbei, Victor Ponta a primit din partea IPS Andrei cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului, "Crucea Transilvana" pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea campusului, inaugurat de catre premier.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ponta ii cere lui Basescu sa promulge Legea referendumului.
Ponta ii cere lui Basescu sa promulge Legea referendumului. "Nu mai aveti niciun subterfugiu legal"

Premierul Victor Ponta i-a transmis presedintelui Traian Basescu o scrisoare in care ii cere sa promulge cu celeritate Legea referendumului.

Reactia Guvernului, dupa ce Traian Basescu a spus ca Victor Ponta este
Reactia Guvernului, dupa ce Traian Basescu a spus ca Victor Ponta este "corupt profund"

PROTV News a transmis LIVE declaratia de presa pe care presedintele Traian Basescu a sustinut-o, joi, de la Palatul Cotroceni.

Ponta discuta cu firme petroliere masuri prin care pretul la carburanti sa nu creasca
Ponta discuta cu firme petroliere masuri prin care pretul la carburanti sa nu creasca "semnificativ"

Victor Ponta a afirmat ca se va intalni in perioada urmatoare cu reprezentantii companiilor petroliere pentru a discuta cu acestia aplicarea unui set de masuri fiscale astfel incat preturile la carburanti sa nu afecteze "in mod semnificativ".

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.