Reactia Guvernului, dupa ce Traian Basescu a spus ca Victor Ponta este "corupt profund"

×
Codul embed a fost copiat

PROTV News a transmis LIVE declaratia de presa pe care presedintele Traian Basescu a sustinut-o, joi, de la Palatul Cotroceni.

UPDATE 18:40 Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a afirmat ca Executivul nu doreste sa comenteze declaratiile facute de Traian Basescu.

"Guvernul nu comenteaza o astfel de declaratie disperata a Presedintelui prin care acesta incearca sa acopere o situatie incomoda creata de cumpararea in conditii suspecte a pamantului din comuna Nana de catre fiica sa, Ioana Basescu", a spus Palada.

Presedintele Traian Basescu a tinut sa inceapa multumind Curtii Constitutionale de la Chisinau pentru decizia luata joi, respectiva adoptarea limbii romane ca limba oficiala a Republicii Moldova.

"As incepe exprimand multumiri Curtii Constitutionale Republicii Moldova, dar si initiatorilor demersului. S-a stabilit ca limba oficiala este limba romana, este un act de dreptate fata de actul de independenta a Republicii Moldova si fata de istoria Republicii Moldova.

Citește și
Traian Basescu, Victor Ponta
Basescu refuza semnarea memorandumului cu FMI. Ponta: "Nu mai avem, practic, acord cu FMI si CE"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Implicatiile sunt extraordinar de profunde. Ele intra in vigoare imediat, de ele trebuie sa ia nota toate statele lumii, inclusiv UE. Eu sper ca toate statele democratice sa ia nota foarte rapid de aceasta hotarare. Este una dintre cele mai mari bucurii ale mele din ultimii ani", a spus Basescu.

Despre legea bugetului pe 2014

In ceea ce priveste bugetul pe 2014, seful statului a afirmat ca va adopta fara probleme bugetul asigurarilor sociale, fata de care nu are niciun repros.

"Voi promulga imediat Bugetul Asigurarilor Sociale, nu am nimic de reprosat acelui Buget. (...) In aceeasi zi cand va veni, il voi si promulga. L-am urmarit, nu are decat niste rezerve rezonabile. Din acest punct de vedere, domnul prim-ministru poate sa stea linistit. Obiectiunile mele sunt pe efectele introducerii accizei pe carburanti. I-am propus premierului: nu introdu acciza de la 1 ianuarie si, daca nu se inchide bugetul, introdu de la 1 iunie. Nu a acceptat", a spus Basescu.

Despre comisia Calarasi

Seful statului a vorbit si despre comisia privind achizitia de teren a Ioanei Basescu, spunand ca Victor Ponta nu are cum sa castige aceasta batalie, din moment ce totul s-a facut legal.

"Cred ca pot utiliza comisiile de la senat sa ancheteze cum a luat fiica mea creditul si cum a cumparat pamantul, cred ca ma pot impresiona. Le readuc in memorie ca eu rezist santajului de cea mai joasa speta al trustului domnului Voiculescu de opt ani.

Ii recomand lui Ponta sa mai infiinteze cateva comisii pentru Ioana Basescu si il asigur ca voi fi solidar cu fiica mea atata timp cat a ajuns sa utilizeze Parlamentul ca pe o maciuca politica intr-o batalie pe care nu are cum sa o castige", a precizat Basescu.

"Oricine poate sa cumpere pamant sa o faca, este un lucru bun si preturile inca sunt acceptabile. Recomand oricui are posibilitatea sa cumpere pamant sa o faca", a mai spus presedintele.

Despre premierul Victor Ponta

Basescu a avut si cateva precizari de facut la adresa premierului Victor Ponta.

"Victor Ponta este un premier corupt profund, care incearca sa-si ascunda hotia sub acte normative. Ponta este corupt pentru ca a vrut sa-si ascunda sub o lege aranjamentele pentru Rosia Montana. Este corupt pentru ca a luat 2.800 de hectare de pamant de la Academia Agricola si le-a transferat la CJ Braila.

Este profund corupt pentru ca incearca sa-si ascunda coruptia sub acuzatii, si-i faciliteaza lui Ghita foarte multe contracte. Protejatul lui este principalul jucator din institutiile guvernamentale cand e vorba de contracte IT", a spus Basescu.

Despre acciza pe carburanti

Presedintele a mai spus ca Guvernul nu are, in momentul de fata, nicio obligatie sa introduca noua acciza pe carburanti.

"N-au nicio obligatie sa introduca aceasta acciza, ar fi fost obligatie daca eu aprobam memorandum si FMI aproba scrisoare. In momentul de fata, Guvernul nu are nicio obligatie asumata sa bage aceasta acciza.

Este disperat sa o bage pentru a strange bani la ministerul lui Dragnea si a-i folosi la alegeri. Imi pare rau ca liberalii intra in acest jos, dar, in viata, si slabiciunile se platesc, nu doar hotia.

Se incearca pacalirea oamenilor pentru a obtine bani de campanie. Acest lucru a pus capac la toate actele de coruptie pe care Victor Ponta a incercat sa le ascunda sub acte normative", a spus seful statului.

Despre proiectul USL de autostrazi

Traian Basescu a criticat si proiectul USL de autostrazi, afirmand ca nu-l va sprijini la Bruxelles.

"O ultima observatie, legata de marele program de autostrazi. Lipsa de respect pentru populatie, dar si pentru interesele Romaniei, mai mare decat in aceasta prezentare. Romania se poate lega de Europa prin cele trei coridoare, 4, 9 si 7.

Sa vii sa inovezi alte prioritati decat acestea este o iresponsabilitate, iar daca Ponta va persista sa prezinte acest proiect, nu va ascund ca nu-i voi da niciun sprijin la Bruxelles sa fie aprobat.

Gandire de politruc, care nu intelege nimic din ce se intampla in mersul cu masina, desi este copilot.

Sunt constient ca si in 2010 s-a crescut TVA-ul cu 5%, am fost impotriva, dar n-am putut sa inving dorinta coalitiei. Sunt impotriva cresterii fiscalitatii pe timp de criza. Nu este o fericire nici marea prevedere cu stalpul, dar este mult mai rezonabila", este de parere Basescu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Razboiul dintre palatele Victoria si Cotroceni este oficial. Ponta: Acordul de coabitare e suspendat
Razboiul dintre palatele Victoria si Cotroceni este oficial. Ponta: Acordul de coabitare e suspendat

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca acordul de coabitare cu seful statului este suspendat, avand in vedere ca presedintele Traian Basescu, prin refuzul de a semna Memorandumul cu FMI, a comis "un abuz".

Basescu refuza semnarea memorandumului cu FMI. Ponta:
Basescu refuza semnarea memorandumului cu FMI. Ponta: "Nu mai avem, practic, acord cu FMI si CE"

ProTV News a transmis, LIVE, declaratia de presa pe care presedintele Traian Basescu a sustinut-o de la Palatul Cotroceni.

Euractiv: Un diplomat UE sustine ca CE regreta declaratia lui Basescu despre unirea cu Rep. Moldova
Euractiv: Un diplomat UE sustine ca CE regreta declaratia lui Basescu despre unirea cu Rep. Moldova

Comisia Europeana (CE) a deplans declaratiile presedintelui roman Traian Basescu, vineri, la Vilnius, cu privire la unirea Romaniei cu Republica Moldova, a declarat un diplomat UE.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.