Valeriu Zgonea, PSD: Ponta a luat decizia corecta, e un mesaj de maturitate al USL

03-04-2013 13:06

Valeriu Zgonea, Victor Ponta

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, ca premierul Victor Ponta a luat o decizie corecta privind numirea procurorilor sefi.

"Eu il sustin in totalitate pe Victor Ponta, cred ca si Crin Antonescu. E vorba de un mesaj de maturitate a USL in interiorul tarii, dar si in exterior. Suntem dispusi la compromisuri care sa aduca valoare adaugata credibilitatii Romaniei pe plan extern, iar acesta e unul dintre ele", a spus Zgonea.

El a aratat ca este important ca Romania sa inchida acest cerc al dezbaterilor interne si al luptelor intre Presedintie, Parlament si Guvern cu privire la numirea procurorilor sefi la Parchet si la DNA.

"De cate ori ma duceam in afara statului roman, primul lucru, prima intrebare era: «Nu sunteti in stare sa numiti sefii la cele doua Parchete? Nu exista suficient de multa vointa politica sa puteti sa gasiti un copromis pentru a numi doua persoane independente astfel incat aceste doua institutii sa mearga inainte?»", a spus Zgonea.

El a mentionat ca, in opinia sa, Victor Ponta a luat o decizie corecta pentru statul roman.

Laura Kovesi a fost propusa pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar Tiberiu Nitu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Propunerile au fost avansate miercuri dimineata de catre premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, printr-o scrisoare adresata Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO