Antonescu: Noul ministru al Justitiei cred ca va putea sa retraga propunerile de procurori sefi

03-04-2013 13:00

Crin Antonescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca noul ministru al Justitiei, sustinut de liberali, ar putea avea in opinia sa posibilitatea de a retrage propunerile facute de Victor Ponta pentru posturile de procurori sefi.

Antonescu a fost intrebat daca un eventual ministru al Justitiei din partea PNL va putea retrage propunerile facute de Victor Ponta.

"Eu cred ca da, dar ramane de vazut, despre aceste propuneri noi stim deocamdata ca sunt propuneri si pe mine sigur ca ma intereseaza finalul procesului, dar deocamdata eu am vorbit despre propuneri. Eu nu am a-i reprosa domnului Basescu ca vrea sa tina Justitia pe cat poate in continuare sub control politic, nu o sa ma supar pe domnul Basescu ca o sa semneze eventual propunerea cu doamna Kovesi, asta stim. Eu am treaba in chestiunea asta cu partenerul meu si cu ceea ce ma angajeaza, indiferent ce parere am, si pe mine, si PNL, tot USL.

Oamenii, pe buna dreptate, nu stau sa distinga cine ce parere a avut, oamenii stiu asa: «Cand v-am dat votul, erati impreuna si impreuna ati spus ca veti face A, B, C, D». in momentul in care faci minus A, minus B, eu alegator e normal sa te pun sa decontezi pe ala care ai venit sa ceri votul, adica pe voi doi, pe voi, aceste partide, pe voi, aceasta alianta", a raspuns Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a fost intrebat de jurnalisti daca viitorul ministru al Justitiei din partea PNL va putea sa vina cu alte propuneri de procurori sefi.

"Poate face alte propuneri, in cazul in care aceste propuneri... Nu stiu, sunt respinse, sau in cazul in care ele sunt retrase. Nici nu stiu sa va spun procedural aici care e situatia, dar nu e treaba mea", a precizat presedintele PNL.

Totodata, Antonescu a mentionat ca incearca sa impiedice "compromisul" dintre Traian Basescu si Victor Ponta cu privire la numirea procurorilor sefi.

"Simplu spus e un compromis pe care incerc sa-l impiedic, pentru ca el, asa cum s-a vazut si ieri, nu-i foloseste nici macar domnului Ponta, ca sa nu mai vorbim de Romania. Cred ca am putut vedea cu totii ieri ca ceea ce e probabil deja proverb, ceea ce ar trebui sa se studieze de la clasa zero, ca sa fie copiii de mici preveniti, cine se asociaza cu Traian Basescu o pateste. Acum s-a stabilit si un record de viteza, adica de cand domnul Basescu inainteaza in vasta a inceput sa se grabeasca", a mai sustinut liderul PNL.

Laura Kovesi a fost propusa pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar Tiberiu Nitu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Propunerile au fost avansate miercuri dimineata de catre premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, printr-o scrisoare adresata Consiliului Superior al Magistraturii.

Ponta i-a mai propus pe Bogdan Licu pentru postul de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Codrut Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Alina Bica ca procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si pe Elena Hosu ca adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO