Protest pe traseul Palatul Parlamentului - Piața Victoriei. Mii de oameni au participat. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

În jur de 2000 de oameni au protestat în faţa Palatului Parlamentului, pe toată durata votului moţiunii de cenzură.

 Au vrut să susţină din stradă demersul opoziţiei. Imediat după rezultat, unii dintre participanţi au pornit în marș, către sediul Guvernului.

Tot în preajma Casei Poporului au apărut şi câteva zeci de susţinători ai puterii, iar Jandarmeria Bucureşti a cerut ajutorul celei din Constanța, care a trimis mai mulţi militari în Capitală.

 Oamenii şi-au dat întâlnire în jurul orei 12. Participanţii la protest au strigat împotriva coaliţiei de la guvernare şi au cerut demisia Executivului condus de Viorica Dancilă. În zonă a apărut şi preşedintele liberalilor, cei care au iniţiat moţiunea de cenzură. PNL a fost sprijinit miercuri de USR şi PMP.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: „Le spun să-şi bage minţile în cap celor care au susţinut până acum o putere nocivă pentru România, care atacă democraţia şi riscă să ne scoată din familia naţiunilor civilizate şi din spaţiul euroatlantic."

Citește și
Mihai Șora, proteste
Mihai Şora: Voi merge în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă
„Cum am intrat, a sărit peste mine! Noroc că sunt înaltă, am reușit să scap”. Fosta candidată la titlul de Miss Elveția îl acuză pe Donald Trump de hărțuire

După prânz, aproximativ 2000 de oameni era în Parcul Izvor. La un moment dat, câţiva parlamentari USR au venit în faţa lor şi au împărţit flori.

Dan Barna, preşedintele USR: „România decentă va supravieţui. România decentă înseamnă mult mai mult decât intenţiile unui condamnat penal de a o transforma în ograda sa personală. România este reprezentată aici."

Protestatar: „Sunt coerenţi doar când vine vorba să facă Justiţie pentru ei. În rest, fiscalitatea este haos. Economia este în haos."

Protestatar: „Un individ care are o problemă penală într-o funcţie, să zicem să c-o ispăşeşte la termen redus, nu se poate întoarce în funcţie, aşa cum un hoţ nu se poate întoarce în casa mea niciodată."

În acelaşi loc şi-au făcut apariţia şi câteva zeci de susţinători ai psd care au scandat împotriva preşedintelui româniei klaus iohannis. Mai multe persoane au vrut să intre în Palatul Parlamentului, pentru un protest mut, însă nu li s-a permis.

După ce au aflat rezultatul votului după moţiunea de cenzură, unii dintre manifestaţi au mers la Guvern.

 Cronologia evenimentelor:

Urmăriți AICI LIVE TEXT și VIDEO desfășurarea evenimentelor din plenul Parlamentului.

UPDATE 22.10: Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat.

Traficul nu a fost oprit pe perioada în care cei ajunşi în piaţă au protestat.

UPDATE 21.00: Protestatarii au ajuns în Piața Victoriei.

UPDATE 20.20: Peste o mie de persoane participă în continuare la protest şi scandează împotriva Guvernului, a PSD, dar şi a ALDE, conform News.ro.

„Demisia”, „Analfabeta”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „PSD, ciuma roşie” sau „Ieşiţi afară, trădători de ţară”, sunt doar câteva dintre lozincile care se scandează.

Protestatarii au steaguri, fluiere, vuvuzele, tobe, dar şi portavoci şi anunţă că vor continua protestul în faţa clădirii Guvernului.

UPDATE 18.55: Protestatarii de la Parlament au plecat în marș spre Piața Victoriei, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă. 

 

 UPDATE 17.50: Dacă în punctul maximum al protestului au fost peste 2.000 – 2.500 de oameni, acum o parte din ei au mai plecat. Au mai rămas în jur de 1000 de oameni care scandează continuu de ore bune lozinci împotriva coaliției aflată la guvernare și împotriva parlamentarilor PSD-ALDE.

Unii dintre ei spun că nu mai vor penali în funcții publice, vor ca Guvernul să fie demis și înlocuit cu un altul și vor alegeri anticipate. La un moment dat, o parte din protestatari au avut mici ciocniri cu simpatizanții PSD, însă lucrurile s-au calmat repede.

UPDATE 15.50: Câteva mii de persoane manifestează în fața Parlamentului.

UPDATE 18.40: Câteva sute de persoane au mai rămas în fața Parlamentului. 

Mii de persoane au protestat în fața Parlamentului, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură

Un grup de protestatari le-a cerut jandarmilor la poarta Parlamentului să participe la dezbaterea moțiunii din plen. „Este dreptul nostru constituțional, va fi un protest mut.”

Jandarmii încearcă să le explice oamenilor cu banderole că nu se poate, dar aceștia insistă că va fi „un protest mut” și încearcă să strângă buletinele, pentru a avea acces în Parlament.

UPDATE 15:30: Manifestanții spun că după votul privind moțiunea de cenzură vor pleca în marș spre Piața Victoriei.

UPDATE 14:50 Jandarmii s-au răzgândit și nu mai lasă nicio persoană să asiste la citirea moțiunii de cenzură, în plenul Parlamentului.

UPDATE 14:00 Traficul a fost restricţionat pe strada Izvor, între bd Libertăţii şi strada Haşdeu, a anunţat Brigada de Poliţie Rutieră.

UPDATE 13:50 În jur de 20 de manifestanți vor să intre în Parlament, să asiste la citirea moțiunii, dar jandarmii nu îi lasă deocamdată, precizând că vor lăsa să intre doar 24 de persoane.

Oamenii scandează ”Demisia”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, ”PSD, ciuma roşie”, ori ”La muncă, ciumaților!”.

UPDATE 13.15 În zona bulevardului Libertății cu Natiunile Unite sunt aproximativ 50, 60 de oameni, veniti la contramanifestație.

Aceștia susțin PSD-ul și scandează împotriva președintelui Klaus Iohannis. Ei vor sa meargă unde sunt ceilalți protestatari din ”tabăra #rezist”, dar nu sunt lăsați de jandarmi.

UPDATE 13.10 Tot mai mulți oameni vin să protesteze în parcul din fața Palatului Parlamentului. Numărul participanților este de aproximativ 2000.

UPDATE 13.00 Poliția a restricționat accesul autoturismelor pe bulevardul Națiunile Unite.

UPDATE 12.45 Parlamentarii USR au venit la miting și împart flori participanților.

UPDATE 12.30 La această oră, aproximativ 1000 de persoane s-au strâns în fața Palatului Parlamentului. 

USR i-a chemat pe români să îşi ia o zi liberă de la serviciu, miercuri, pentru a fi prezenţi la Palatul Parlamentului.

PNL şi USR au cerut deja simpatizanţilor lor să fie în stradă, la Palatul Parlamentului, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură.

Am luat decizia de a solicita membrilor, simpatizanţilor Partidului Naţional Liberal, să fie prezenţi la toate manifestaţiile de susţinere a moţiunii de cenzură atât în Bucureşti, miercuri, în ziua moţiunii, cât şi în toate celelalte oraşe în care se vor organiza mitinguri şi le-am solicitat să fie prezenţi pentru a fi alături de cetăţenii români care vor ca România să revină pe drumul drept”, a declarat luni liderul liberal Ludovic Orban, după şedinţa conducerii partidului.

La rândul său, USR a chemat românii prin SMS-uri să îşi ia miercuri liber de la serviciu, iar la ora 12.00 să vină la Palatul Parlamentului, cu 2 ore înainte să fie votată moţiunea de cenzură

Filosoful Mihai Şora spune că va participa miercuri la protestul organizat în Parcul Izvor în timpul dezbaterii din Parlament a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului şi va privi către ”clădirea aceea hidoasă unde se decide soarta României”.

Şora îşi exprimă speranţa că vor fi mulţi participanţi, pentru că în ultimul an şi aproape jumătate, românii au ieşit la proteste în stradă în loc să îşi vadă de familii fireşti, din cauză că la conducerea ţării au ajuns „nişte borfaşi”.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO "Nu este posibil așa ceva!" Neymar s-a accidentat din nou, după ce a stat un an pe tușă
VIDEO "Nu este posibil așa ceva!" Neymar s-a accidentat din nou, după ce a stat un an pe tușă
Citește și...
Zona Parlamentului, împânzită de poliție și jandarmi. Restricții în ziua votului moţiunii de cenzură
Zona Parlamentului, împânzită de poliție și jandarmi. Restricții în ziua votului moţiunii de cenzură

Mai multe zone din Palatul Parlamentului sunt păzite de serviciul de pază, iar în anumite zone presa nu are acces miercuri, în ziua votului moţiunii de cenzură împotriva Guvernului. 

Mihai Şora: Voi merge în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă
Mihai Şora: Voi merge în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă

Filosoful Mihai Şora spune că va participa miercuri la protestul organizat în Parcul Izvor în timpul dezbaterii din Parlament a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului şi va privi către „clădirea aceea hidoasă unde se decide soarta României”.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost RESPINSĂ. Reacțiile PSD și PNL după vot
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost RESPINSĂ. Reacțiile PSD și PNL după vot

Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului PSD-ALDE a fost respinsă de Parlament, deoarece nu au fost suficiente voturi exprimate. Doar 170 de parlamentari și-au exprimat opțiunile. S-au înregistrat 166 de voturi ”pentru” și 4 ”împotrivă”. 

Recomandări
Maia Sandu a câștigat alegerile, dar Moldova „rămâne pe marginea prăpastiei”. „Acolo sunt concentrate toate mizele Rusiei”
Maia Sandu a câștigat alegerile, dar Moldova „rămâne pe marginea prăpastiei”. „Acolo sunt concentrate toate mizele Rusiei”

Zi istorică în Moldova de peste Prut. Candidatul pro-european Maia Sandu a câștigat al doilea mandat în fruntea țării. L-a învins pe socialistul pro-rus Alexandr Stoianoglo cu un avans de aproape 10 puncte procentuale.

„E un cimitir subacvatic acolo”. Oamenii din Valencia se pregătesc cu groază să strângă ce rămâne în urma puhoiului
„E un cimitir subacvatic acolo”. Oamenii din Valencia se pregătesc cu groază să strângă ce rămâne în urma puhoiului

După ce regiunea Valencia din Spania a fost lovită de inundații catastrofale, acum locuitorii din zona Barcelonei au primit o alertă de cod roșu, pericol extrem, din cauza ploilor puternice.

Motivul pentru care sistemul educațional din Finlanda este atât de bun. Cât de în urmă este România și ce trebuie schimbat
Motivul pentru care sistemul educațional din Finlanda este atât de bun. Cât de în urmă este România și ce trebuie schimbat

Finlanda are un model de educație atât de bine gândit încât le dă șanse de reușită tuturor tinerilor. Contează pregătirea elevilor și formarea profesorilor.