Mihai Şora: Voi merge în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă

Ultimul update: Miercuri 27 Iunie 2018 08:15
Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2018 08:10
Categorie: Actualitate
Mihai Șora, proteste

Filosoful Mihai Şora spune că va participa miercuri la protestul organizat în Parcul Izvor în timpul dezbaterii din Parlament a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului şi va privi către „clădirea aceea hidoasă unde se decide soarta României”.

Şora îşi exprimă speranţa că vor fi mulţi participanţi, pentru că în ultimul an şi aproape jumătate, românii au ieşit la proteste în stradă în loc să îşi vadă de familii fireşti, din cauză că la conducerea ţării au ajuns „nişte borfaşi”, relatează news.ro.

„1 an, 5 luni şi 22 de zile de când îi suportăm. Nici măcar un an şi jumătate: 538 de zile. În tot acest răstimp, singura lor preocupare a fost să-şi salveze pielea, să-şi pună la adăpost averile, să înjosească, prin faptele şi vorbele lor, ideea însăşi de democraţie”, a scris marţi seară filosoful Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

El a vorbit despre protestele masive care au avut loc de când la guvernare se află coaliţia PSD-ALDE, spunând că asta fac oamenii în loc să-şi vadă de familii, pentru că ţara este condusă de „nişte borfaşi” care au ajuns acolo prin înşelarea celor care i-au votat şi din cauză că unii nu au ieşit la vot.

„Vă mai amintiţi de cocotieri? Pare un episod rupt dintr-o altă viaţă, în urmă cu o veşnicie, într-atât s-a dilatat timpul, într-atât ne-au cotropit ei vieţile noastre: am învăţat ce sunt „răgăliile“, am studiat coduri de procedură penală, am citit – cu lupa şi creionul în mână – legi, ordonanţe, decrete. În crucea nopţii, am stat cu ochii pe ecrane, aşteptând sentinţe judecătoreşti… Am ieşit – iarnă, vară, noapte, zi – la proteste. În loc să ne vedem de lumea noastră, de preocupările noastre fireşti, de familiile noastre, cum ar fi trebuit, dacă la cârma ţării nu ar fi ajuns nişte borfaşi, – prin înşelarea, aservirea şi exploatarea celor care i-au votat, prin indolenţa iresponsabilă a celor care nu au fost la vot. 538 de zile sunt o veşnicie în România centenară”, mai spune filosoful.

Mihai Şora a anunţat că va participa la protestul din Parcul Izvor, din timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, şi va privi către „clădirea aceea hidoasă unde se decide soarta României”, exprimându-şi speranţa că vor fi mulţi participanţi.

„Nu departe de Piaţa Victoriei, îmi scria cineva, locuieşte un băieţel născut odată cu protestele noastre; un copil care a învăţat cuvântul „hoţii“ înaintea cuvântului „Mamă“. Aceştia suntem astăzi, 26 iunie 2018, la miezul nopţii. În clipa de faţă, nimeni nu poate şti cu precizie cum vor vota parlamentarii noua moţiune de cenzură. În ce mă priveşte, nu am încredere decât în tinerii de la Uniunea Salvaţi România: singurii fără dosare penale, fără fugari spre alte partide, fără jocuri murdare, fără băloase negocieri în culise. Voi merge mâine în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă unde se decide soarta României. Trag nădejde că vom fi mulţi”, încheie Mihai Şora.

Plenul reunit al Parlamentului dezbate şi votează miercuri, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP împotriva Guvernul Dăncilă. Votul va fi secret, exprimat cu bile, însă şansele opoziţiei de a trece moţiunea sunt minime, în condiţiile în care sunt necesare minimum 233 de voturi favorabile, iar cele trei partide au doar 155 de parlamentari.

Mai multe proteste sunt anunţate în jurul Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii. Unul îi are ca iniţiatori pe parlamentarii USR, care le-au cerut cetăţenilor ”să-şi ia o zi liberă pentru România”. Şi liberalii au făcut apel la simpatizanţi să iasă în stradă. De asemenea, este anunţat şi un "protest pe roţi". Este posibil însă ca în zonă să manifesteze şi susţinătorii actualei puteri, conform afirmaţiilor senatorului PSD Claudiu Manda.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Mihai Șora, proteste Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Mihai Șora, raport de activitate ironic pentru „statul paralel”: ”Chiț-chiț”
Mihai Șora, raport de activitate ironic pentru „statul paralel”: ”Chiț-chiț”
Mihai Șora, din nou la proteste: ”La centenar, România nu arată bine”
Mihai Șora, din nou la proteste: ”La centenar, România nu arată bine”
VIDEO PROTVPLUS.RO
ursi livezi
Trei urși au fost uciși de tren în comuna Livezi din Harghita
Avion rusesc interceptat în apropierea spațiului aerian românesc. Reacția MApN
Cum a fost prinsă o șoferiță aflată sub influența drogurilor, în București
Ce vor pune românii pe masa de Crăciun, în loc de porc. Un kilogram costă şi 80 de lei
Incendiu uriaş în Sibiu. Avioanele care treceau prin zonă au fost alertate
Seism 2018: Cele 6 probleme descoperite de salvatori. De ce au intervenit cu întârziere
Groapa de gunoi
România, condamnată de UE din cauza gropilor de gunoi. Autoritățile au avut răgaz 10 ani
Viața unei fetițe de 8 ani, în pericol din cauza birocraţiei. "Mai are o şansă"
Comisia de la Veneţia desfiinţează proiectele politicienilor de la Bucureşti. Toader nu îşi asumă nicio vină
Reacția administratorei hotelului care a ars în Timișoara: „Angajații sunt instruiți mai în joacă: studenți, repetenți”
Accident grav pe centura Ploieștiului. Ce s-a întâmplat cu cei doi șoferi
Imagini alarmante surprinse din satelit. Unde îşi trimite Rusia forţele împotriva NATO