Un deputat propune instalarea de camere video in toate sectiile de votare la alegerile locale

Dată publicare: 16-03-2012 14:46
Dată actualizare: 04-11-2012 22:02


Sectie de votare

Deputatul independent Mircia Giurgiu va depune in Parlament un proiect de lege care prevede instalarea de camere video in toate sectiile de votare la alegerile locale din luna iunie.

Giurgiu a declarat ca instalarea unor camere video in fiecare sectie de votare "ar mai diminua problema reprezentata de furtul voturilor sau votul multiplu".

"Voi depune luni, in Parlament, un proiect de lege care prevede ca in fiecare sectie de votare sa fie instalate camere de supraveghere video care vor cuprinde intreaga sala, cu exceptia interiorului cabinelor de vot. Costul camerelor de supraveghere video va fi suportat de la bugetul alocat alegerilor. Din cauza suspiciunilor de frauda care se ridica la fiecare proces de votare, instalarea acestor camere de supraveghere video ar mai diminua problema reprezentata de furtul voturilor sau votul multiplu", a spus deputatul independent.

Potrivit acestuia, daca aceste camere de supraveghere video ar fi fost instalate la alegerile prezidentiale din 2009 la Paris, in toate sectiile de votare, "nu ar mai fi existat suspiciuni cu privire la numarul persoanelor care si-au exprimat optiunea pentru un candidat sau altul".

Mircia Giurgiu a adaugat ca instalarea camerelor video nu va incalca intimitatea alegatorilor, in conditiile in care un sistem similar a functionat fara probleme la examenul de Bacalaureat de anul trecut.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO