Becali si Vadim au facut show: "PRM + PNG. Ce n-ai inteles? Dusmanii e morti"

Dată publicare: 16-03-2012 13:56
Dată actualizare: 22-10-2012 11:14


Presedintele PNG, Gigi Becali, a anuntat astazi ca a decis impreuna cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, sa formeze o alianta pentru viitoarele alegeri locale si parlamentare din acest an.

Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor vor sa fie ce-au fost odata. Si poate mai mult decat atat. Asa ca au batut palma si au refacut, spun ei, "alianta de senzatie" din 2009. In alegerile locale si parlamentare, cei doi europarlamentari vor avea candidati comuni.

E adevarat, pe liderul PNG l-au tentat si alte formule de colaborare. De exemplu, dupa ce le-a promis celor de la PDL ca le va sustine candidatul la primaria Capitalei, se gandea sa obtina un post in conducere, dupa care, pasul urmator, sa le fure partidul.

Imbratisati la fel ca in 2009, cei doi au uitat ca intre timp s-au mai si impuns reciproc si au batut palma. De acum incolo, camaradul Gigi s-a anagajat sa faca doar ce-i va spune fratele mai mare, Vadim.

"Camarade Gigi, sunt alaturi de tine. Dusmanii e morti. Dusmanii e morti," a spus Vadim, dupa care a continuat: "De pilda, vei face ce iti sun eu acum? Vreau sa iei campionatul cu Steluta mea iubita sa bati pe dinamo, pe militie si pe toata lumea."

Dupa sedinta, membrii partidului s-au aranjat in decor pentru declaratiile presedintelui.

Becali a explicat ca toate deciziile de acum inainte, legate de aceasta noua alianta, vor fi luate de presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor."Eu voi fi un camarad alaturi de el", a precizat europarlamentarul.

Gigi Becali sustine ca rolul sau va fi de a asigura sprijin moral si financiar Aliantei PRM+PNG, in timp ce toate candidaturile si numirile in viitorul staf politic vor fi decise de Corneliu Vadim Tudor.

"Vom avea un candidat propriu la Primaria Capitalei. Acel candidat il va stabili domnul Vadim. Deci vreau sa spun ca in aceasta alianta el va hotari toate. Eu nu sunt subaltern. Eu, v-am spus de atatea ori, nu raspund decat la ordinele Domnului Hristos." - a declarat Gigi Becali.

"In al doilea rand, e un partid de 7 - 8 %, cat are el, PRM-ul. PNG-ul este un partid de 2 - 3 %. Este si logic si drept ca el sa aiba primul si ultimul cuvant" - a mai spus europarlamentarul.

Presedintele PNG a mai spus ca aceasta decizie a fost luata in urma acceptului dat de 99% dintre reprezentantii PNG din Consiliul National. "Vom merge in coalitie impreuna cu PRM. Aceasta este hotararea Consiliului National si este si vointa mea alaturi de vointa lor", a subliniat Becali.

Potrivit lui Becali, viitoarea coalitie va avea candidati comuni in toata tara, in toate localitatile, insa numele candidatilor vor fi stabilite in comun, "mai mult" de Corneliu Vadim Tudor, in calitate de "frate mai mare". "Eu o sa ma supun hotararii fratelui mai mare Vadim", a tinut sa precizeze Becali.

Gigi Becali a anuntat ca din recunostinta lui fata de Vadim Tudor, dar si cu vointa colegilor sai, PRM si PNG vor candida impreuna la toate alegerile de acum incolo.

Cat despre sustinerea pe care Becali o promitea cu tarie acum doua saptamani celor de la PDL pentru primaria capitalei.

"Ba, m-a scapat din puscarie. Io stiu, poate ramaneam acolo. Pana la urma sunt europarlamentar si datorit lui"

"PRM plus PNG. Nu ai inteles? PRM plus PNG. La revedere PDL. PDL-ul il sustine Sulfamida Barbu... Ma doare in palarie, mi se falfaie palaria."

E drept, recunoaste si el, l-ar fi tentat si o apropiere de PDL. Asa cum spune Becali, in negocieri, democrat-liberalii ii promisesera 5% din locurile lor pe listele pentru alegerile locale, plus dreptul de a participa printr-un reprezentant la sedinte. Iar planurile presedintelui PNG mergeau mult mai departe.

Politicieni maturi, Vadim si Becali sustin ca sunt interesati de "binele national" si de orice functie inalta. Dar nu vor nici sa renunte la parlamentul european.

Facandu-si cruce, au intrat amandoi in palatul lui Becali. Nu inainte de a-si striga, in avans, victoria.


VIDEO PROTVPLUS.RO