Udrea: Ministerul Fondurilor Europene apare in octombrie si va fi condus probabil de Leonard Orban

09-09-2011 11:56

Leonard Orban

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat astazi ca Ministerul Fondurilor Europene va fi infiintat in luna octombrie, iar cel mai probabil va fi condus de Leonard Orban.

Elena Udrea, aflata la Craiova, pentru semnarea a trei contracte prin Programul Operational Regional depuse de Primaria Craiova, a fost intrebata de jurnalisti despre Ministerul Fondurilor Europene.

Ea a raspuns razand: "Se va infiinta probabil cel mai tarziu in luna octombrie si va fi condus, probabil, de domnul Orban".

Consilierul prezidential Leonard Orban a declarat, marti, la RFI, potrivit Mediafax, ca rata de absorbtie a fondurilor europene se va imbunatati "la un an, un an si ceva" de la infiintarea noului minister, el refuzand insa sa faca vreun comentariu privind informatiile legate de nominalizarea sa la conducerea acestuia.

Viitorul minister pentru fonduri europene ar urma, in opinia lui Leonard Orban, sa coordoneze, nu sa preia programele operationale de la alte ministere.

BPN al PDL a decis, luni, ca in prima parte a lunii septembrie sa propuna Parlamentului restructurarea Guvernului prin adaugarea unui Minister al Fondurilor Europene, a precizat Sever Voinescu, purtator de cuvant al PDL.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO