Victor Ponta a depus plangere penala impotriva presedintelui Romaniei: "Va trebui sa raspunda, nu?"

09-09-2011 11:31

Traian Basescu si Victor Ponta

Presedintele PSD Victor Ponta a depus astazi, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu si a lui Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

"I se va termina mandatul, nu? Si, pentru acest abuz in serviciu, de fapt instigare la abuz in serviciu, pentru ca i-a cerut lui Sorin Blejnar sa incalce legea, ca si pentru alte eventuale incalcari ale legii, domnul Traian Basescu va trebui sa raspunda in fata legii. Daca fostul presedinte al Frantei, domnul Chirac este acum in fata justitiei, eu cred ca si noi vom avea o justitie independenta, care nu o sa aiba niciun fel de problema sa aplice legea fata de un fost sef al statului." - a declarat Victor Ponta dupa depunerea plangerii penale.

Presedintele PSD ii acuza pe cei doi de "instigare la abuz in serviciu, amenintare si santaj", din cauza afirmatiilor acestora "cu caracter de amenintare" la adresa sa.

In luna iulie, ANAF a sesizat DNA in legatura cu un prejudiciu de 67 milioane de lei. ANAF a cerut DNA-ului anchetarea liderului PSD Victor Ponta si a senatorului social democrat Dan Sova in privinta contractelor de reprezentare juridica incheiate cu complexele energetice Turceni si Rovinari.

Liderul PSD a precizat ca a depus abia acum plangerea penala, deoarece a primit in urma cu 48 de ore procesul-verbal al ANAF din care rezulta ca nu are niciun fel de legatura cu Turceni si Rovinari si nici vreo alta problema legala.

Astfel, el l-a acuzat pe Blejnar ca s-a conformat "instigarii" comise de catre presedintele Basescu.

"Domnul Sorin Blejnar, in calitatea sa de functionar public, de asemenea s-a conformat instigarii domnului Traian Basescu, iar eu am considerat ca actele celor doi, impreuna, facute in mod evident impotriva realitatilor - inca o data spun, expuse de documentele oficiale pe care le am la dosar - sunt acte de instigare la comiterea unui abuz in serviciu impotriva mea, sunt acte de amenintare si acte de santaj. Din punctul meu de vedere, Traian Basescu si Sorin Blejnar au incalcat legea si trebuie sa raspunda in fata legii, asa cum raspunde orice cetatean", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a adaugat ca acesta este un gest pe care il face "in numele multor altor primari, alesi locali, patroni de firme care in fiecare zi sunt supusi abuzurilor, incalcarii legii penale si incalcarii legilor tarii". Ponta s-a declarat convins ca foarte curand legea va trebui sa se aplice, indiferent cat de importanta este functia celui care o incalca.

Intre Victor Ponta si Sorin Blejnar este o disputa care dureaza de mai multe luni, dupa ce liderul PSD l-a acuzat pe seful ANAF ca ar fi facut numirile la varful vamilor.

In 21 iunie, la intalnirea de la Cotroceni, presedintele Traian Basescu i-a spus liderului PSD, Victor Ponta, ca l-ar putea intreba despre banii de la Mintia si Rovinari.

"Am o rugaminte. incerc sa nu fiu ironic si sa va intreb de banii de pe la Mintia sau Rovinari", a spus Basescu, Ponta raspunzand ca poate sa-l intrebe orice. "Pot sa raspund la toate intrebarile", a adaugat presedintele PSD.

In 24 iunie, presedintele PSD, Victor Ponta, si-a trimis contabila la sediul ANAF Sector 1, cu declaratiile de venit pe anii 2007 si 2008, raspunsul inspectorilor fiscali fiind, potrivit liderului social-democrat, ca nu s-au constatat nereguli.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26