UDMR nu va semna moțiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Tudose

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
kelemen hunor
Inquam

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea pe care o conduce nu va semna moţiunea de cenzură, înițiată de PNL împotriva Guvernului Tudose.

"Ieri am avut o discuţie cu Raluca Turcan şi cu Iulian Dumitrescu şi am spus că în primul rând ar trebui să vedem relaţia noastră, UDMR-PNL, pentru că în ultimul an, lucrurile s-au stricat enorm de mult (...).

Moţiunea de cenzură este binevenită oricând, dar în acest moment această moţiune de cenzură nu are o finalitate dorită, pentru că PSD şi ALDE au o majoritate stabilă, cifric. Eu mă mir că Partidul Naţional Liberal depune o moţiune de cenzură pe nişte măsuri fiscale neoliberale, dar mă rog, e treaba lor dacă se ciocnesc trenurile în capul lor sau nu se ciocnesc, nu mă interesează. Am spus alt lucru de principiu: înainte de orice dezbatere despre o astfel de aventură politică, ar trebui să ştim cine va fi propunerea lor pentru postul de premier, dacă va cădea Guvernul, programul de guvernare, direcţia în care vor să ducă ţara. Chestia aia că se va stabili după vot pe mine nu mă mulţumeşte în nici un fel. Noi nu vom semna această moţiune de cenzură, a spus Kelemen Hunor la RFI, potrivit News.ro.

Liderul UDMR a adăugat faptul că formaţiunea sa va depune amendamente la măsurile fiscale adoptate de Guvern:

"Vom depune amendamente. În primul rând, vrem să echilibrăm bugetele autorităţilor locale şi să spunem că 100% din impozitul pe venit rămâne la dispoziţia autorităţilor locale (...). Apoi, noi vom propune ca acel 1% să fie opţional pentru firmele care au un rulaj de până la un milion de euro, să nu fie obligatoriu”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO