Ponta răspunde la acuzaţia că l-a "turnat" pe Dragnea: "Să minţi sub jurământ e infracţiune"

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Liviu Dragnea, Victor Ponta
Inquam Photos / George Calin

Conflictul dintre fostul şi actualul lider al PSD se intensifică după ce au apărut informaţii pe surse referitoare la faptul că Ponta ar fi printre cei l-ar fi denunţat pe Dragnea la DNA.

Informaţia că Victor Ponta ar fi depus mărturie împotriva lui Liviu Dragnea la DNA a apărut iniţial pe site-ul Luju.ro, cunoscut pentru poziţia sa favorabilă actualei conduceri PSD – site-ul are în continuare pe prima pagină şi un banner care trimite pe site-ul partidului. Potrivit surselor citate de acest site, Victor Ponta, Dan Şova, Eugen Teodorovici, Sorin Grindeanu şi fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu ar fi furnizat procurorilor DNA informaţiile în baza cărora s-a făcut legătura între Dragnea şi firma Tel Drum, care altfel nu ar fi putut fi probată direct.

Dragnea chiar ar fi avut discuţii cu fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici (foto jos), acuzându-l, de faţă cu Ponta, că „l-a pârât la OLAF”, conform presupupuselor documente DNA prezentate de site. Teodorovici a fost audiat de procurori pe 11 octombrie, Întrebat la ieşire despre Teldrum şi dacă Liviu Dragnea i-a cerut ceva vreodată legat de această firmă, Teororovici a spus că în perioada în care el a fost ministru această firmă nu a beneficiat de fonduri europene, el ironizându-l apoi pe liderul PSD: “Cum poate să-i ceară ceva un ditamai preşedinte de partid unuia ca mine? (...) Dacă mi-ar fi cerut ceva şi dacă era în termenii legali, cu mare drag (...) Oricine îmi cere ceva care nu e conform legii nu are ce discuta cu mine”.

De asemnenea, întrebat dacă firma Teldrum a fost favorizată de anumiţi demnitari, Eugen Teodorovici a răspuns că nu poate afirma aşa ceva, dar că nu se poate întreba cum această companie a avut acces la tot felul de finanţări.

După apariţia preseupuselor documente pe site, Victor Ponta a replicat marţi seară pe Facebook, cu următoarea postare:

„Gandirea de mafiot a @Cartelului de la Teldrum se duce si la “sustinatorii” lor din presa

1. Am fost chemati toti 5 ca martori / daca ne-am prezentat in urma citarii inseamna ca suntem “tradatori”
Update- cand am cerut eu sa fiu martor si am mers la ICCJ in dosarul “Referendumul” sa spun ca stiu ca Dragnea e nevinovat nu mai eram “tradator” sau “turnator” bai ticalosilor?
2. Am spus toti adevarul - sa minti sub juramant este o infractiune si nu vad cine isi asuma acest lucru
3. Ca martor nu poti sa invoci dreptul la tacere - asta poate face doar Dragnea ca suspect
4. Propagandistii “Cartelului” tot ne ataca pe cei care am fost chemati ca martori si am spus cinstit ce stim - nu era mai simplu sa spuneti daca Dragnea = Teldrum?
5. Acest linsaj mediatic pe bani multi nu poate sa ascunda nici milioanele din fonduri europene, nici Lacul Belina, nici casa din Brazilia ! Asa ca la ce foloseste aceasta minciuna organizata de Dragnea?
6. Cica nu stiu cand am fost audiati?!?! am intrat si am iesit prin fata si a dat toata presa asta / si cand am spus ca am fost toti audiati ca martori intr-un dosar din 2014 tipau toti ca apucatii ca nu e asa! Propaganda dauneaza grav gandirii.”

Câteva ore mai devreme, fostul premier scria tot pe Facebook că implicarea OLAF în dosarul Tel Drum va duce la „începutul sfârşitului” pentru Dragnea şi „Cartelul” pe care acesta l-ar conduce în PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO