Deputat PNL: După dosarul lui Dragnea, PSD blochează procedura parlamentară pentru achiziţia sistemului Patriot

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Ovidiu Raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi susţine că senatorii PSD ar fi boicotat marţi şedinţa Comisiei de Apărare în care urma să fie discutată procedura parlamentară pentru achiziţia sistemului american de apărare Patriot.

Liberalul este de părere că absența parlamentarilor PSD de la această ședință nu a fost întâmplătoare - în contițiile în care, cu o zi înainte, liderul PSD a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal, legat de Teldrum.

La o zi după apariţia unui nou dosar penal - extrem de solid şi cu implicaţii europene - pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea, PSD blochează procedura parlamentară pentru achiziţia sistemului Patriot, boicotând fără explicaţii şedinţa comisiei pentru Apărare din Senat unde aceasta urma să fie dezbătuta.

Ar fi de o gravitate inimaginabilă ca un lider politic să încerce să condiționeze eficiența sistemului național de apărare de propria situație politică și penală. Acest sistem a fost considerat o necesitate de către specialiștii din Armată, a fost acceptat deja de principiu de către Parlament (într-o prima formă, fără detalii negociate) a fost supus unei proceduri specifice de aprobare în SUA și a fost anunțat în formă finală de către ministrul Fifor. În aceste condiții, sistarea votului din Senat reprezintă un gest inexplicabil. Se pune astfel în pericol întregul proces de modernizare aferent anului 2017, pentru că o parte importantă din bugetul Apărării ar trebui să meargă către Patriot.

Cer public explicații de urgență din partea ministrului Apărării și a liderilor PSD pe acest subiect. Dacă se va stabili cea mai mică legătură între noul dosar al domnului Dragnea și boicotul ședinței de azi, PSD se joacă cu siguranță națională și frizează un act de trădare” - a afirmat deputatul PNL Ovidiu Raețchi.

În luna septembrie, după o vizită oficială efectuată în SUA, ministrul Apărării Mihai Fifor anunța că România va achizționa până la finalul acestui an un sistem de apărare Patriot.

„O sumă foarte consistentă se va duce pe un prim sistem Patriot din cele șapte pe care România le va achiziționa în perioada următoare. Spuneam că anul acesta, până la finele anului, de îndată ce vine scrisoarea de acceptare din partea Statelor Unite, vom putea intra pe partea de contractare concretă și cumpărăm primul sistem Patriot.”, a spus ministrul Apărării.

DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO