Fostul premier Adrian Năstase jignește un jurnalist: Probabil că ai pitici pe creier. Incearcă, bă, și cu medicamente

Adrian Năstase
Inquam

Fostul premier al României Adrian Năstase a lansat un atac verbal foarte violent la adresa unui jurnalist, într-o postare publicată pe blogul personal.

Fostul președinte al PSD a folosit un limbaj foarte dur la adresa jurnalistului Radu Banciu, pe care l-a numit, printre altele, ”jigodie”, ”gunoi” sau ”redus mintal”.

Iată, integral, textul scris de fostul premier Adrian Năstase.

”După cum știți, periodic, sunt nevoit să-i administrez tratamentul lui Banciu. El are unele accese schizoide, incepe – fără rost – să vorbească in limbi străine, se blochează in consoanele finale ale cuvintelor. In plus, reactionează rău la unele persoane. Spre exemplu, articolele de pe blogul meu sau stirile in legătură cu mine ii crează o deosebită stare de irascibilitate. Poate că este vorba si de un inceput de Alzheimer. De multe ori, nu-si mai aduce aminte nici măcar numele meu. Il rog, de aceea, pe Sorin Oancea ca, in fiecare seară, inainte de intrarea pe post, să-i citească următorul text (pamflet). Sper să-l ajute. Măcar câteva săptămâni. Iar pe telespectatorii B1 tv ii rog, ca atunci cand ajung la Machu Picchu sau la templul Hampi sau la lacul Titicaca să-i trimită o carte postală lui banciu, avand pe verso rețeta medicamentului,:

„Bă, jigodie, de patru ani (cinci ani, deja – n.b.), mă insulți și îmi jignești familia – sotia, copiii – pentru că ai frustrări cu Ceaușescu. Probabil că ai pitici pe creier. Incearcă, bă, și cu medicamente. Ce ai făcut tu, bă, in viață ca să mă judeci pe mine si pe altii. Ai numărat biciclete la un ziar? Și acum te ține Oancea pe post de maimuță la televizor in fiecare seară? Strângi, ziua, mizeria din tabloide si o versi apoi, pe sticlă, bă gunoiule? Asta numești tu jurnalism? Bă, intre tine și Tapălagă, il aleg intotdeauna pe Tapălagă. El, cel puțin, o iubește sincer pe Macovei. Tu, gunoiule, ii urăști pe toți.

Citește și
adrian nastase
Adrian Năstase: Constat o lipsă de responsabilitate inacceptabilă a liderilor politici de la noi

Imi spui tu mie că am vrut, ca premier, să inchid B1Tv? Bă, idiotule, când a fost infiintat B1Tv? In 2001. Cine era premier atunci, bă, gunoiule? Intreabă-l, bă, pe Păunescu si o să-ti explice. Că, pe urmă, ati trecut la mâncat frunză in Grădina Carpatilor, asta e o altă chestie. Asa se intâmplă cu viermii de mătase…

De patru ani (cinci ani – n.b.) mă jignesti in fiecare seară, bă, jigodie. Mă acuzi că am furat. Ce-am furat, bă? I-am furat bideul lu’ maică-ta? I-am furat afisele electorale lu’ taică-tu? Să fie sănătosi, că nu am nimic cu ei deși puteau să nu te scoată din incubator. Sigur, nu aveau de unde să știe unde o să ajungi. Bă, gunoiule, am creat peste 20 de muzee, am donat sute de hărti vechi statului și am creat cel mai mare muzeu de genul ăsta din Europa. Ai fost să-l vezi, bă, jigodie? Nu trebuie să-ti cumperi bilet pentru Burkina Faso ca să ajungi acolo. Chiar nu știi nimic din ce-am făcut pentru țara asta, bă, gunoiule? Dacă poti să mergi să faci turism in toată lumea, asta mi se datorează și mie, redus mintal ce esti. Sigur că am și greșit. Am avut lângă mine tot felul de lichele, ca tine, care nu si-au văzut decât interesul lor.

Am tăcut timp de patru ani (cinci ani – n.b.) si am asteptat să-ți vină mintea la cap (de p…). Tu însă ai ajuns să spui că vrei să joci pe mormântul meu, să iei in batjocură gestul meu de revoltă de acum trei (patru – n.b.) ani, să faci diverse insinuări sexuale? Cu ce drept, bă, gunoiule? Pentru că CNA -ul este plecat cu pluta prin lume și membrii săi nu mai au timp să se uite la televizor? De asta a ajuns țara asta in situatia in care este. Din vina unor nemernici ca tine. Care se hrănesc, precum hienele, din stârvuri.

De fapt, mi-e milă de tine. Trăiești într-o hazna și te hrănești de acolo. Ai fi vrut să beau o cafea cu tine. Cum aș putea să fac lucrul asta, bă, gunoiule, când tu nu m-ai atacat doar pe mine ci i-ai jignit si pe copiii mei sau pe soția mea. Chiar nu ai înțeles de ce a fost condamnat medicul Brădisteanu, bă, nemernicule?

În lumea in care trăim, pentru Păunescu sau Oancea contează banii. Pentru tine contează să ai rating mai mare decât Prisăcariu. Rămâne cum am vorbit: ești un gunoi.” - a scris Năstase pe blogul său.

Citește și...
Mihnea Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, s-a înscris în PSD
Mihnea Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, s-a înscris în PSD

Mihnea Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, s-a înscris în PSD, în Organizația de tineret a sectorului 1. El afirmă că nu este momentul prielnic pentru a se discuta dacă PSD a fost nedrept cu tatăl său.

Adrian Năstase: Constat o lipsă de responsabilitate inacceptabilă a liderilor politici de la noi
Adrian Năstase: Constat o lipsă de responsabilitate inacceptabilă a liderilor politici de la noi

Fostul premier Adrian Năstase afirmă că din timp în timp este nevoie de modificări ale legislației fiscale, însă precizează că acestea trebuie discutate și că responsabilitatea pentru dialogul politic aparține președintelui Klaus Iohannis.

Surse judiciare: Adrian Nastase a fost audiat in urma cu doua luni in dosarul Rompetrol II
Surse judiciare: Adrian Nastase a fost audiat in urma cu doua luni in dosarul Rompetrol II

Fostul premier Adrian Nastase a fost audiat in urma cu aproximativ doua luni in calitate de martor in dosarul Rompetrol II, in care a fost pus sechestru pe rafinaria Petromidia, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Adrian Nastase a fost audiat in dosarul Mineriadei.
Adrian Nastase a fost audiat in dosarul Mineriadei. "O actiune imbecila a conducerii de la acel moment"

 Adrian Nastase este audiat, joi, in Dosarul Mineriadei din iunie 1990. Dupa Ion Iliescu, fostul premier le va povesti procurorilor militari ce stie despre evenimentele petrecute in Bucuresti in iunie 1990

Recomandări
Aderarea României la spaţiul Schengen rămâne incertă. Cum a decurs vizita diplomației olandeze la București
Aderarea României la spaţiul Schengen rămâne incertă. Cum a decurs vizita diplomației olandeze la București

Aderarea României la spaţiul Schengen rămâne incertă. Mai ales după ce oficiali din aceeași țară au făcut declarații contradictorii.  

Ministrul italian al Apărării: Dacă tancurile rusești intră în Kiev, începe al Treilea Război Mondial
Ministrul italian al Apărării: Dacă tancurile rusești intră în Kiev, începe al Treilea Război Mondial

Dacă tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev, ar începe al "Treilea Război Mondial", a declarat vineri ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, în cadrul unei conferinţe la Roma pe tema "Perspective europene pentru o apărare comună”.

Viscolul a făcut ravagii în Capitală. Sute de utilaje au fost puse în alertă vineri spre sâmbătă noapte
Viscolul a făcut ravagii în Capitală. Sute de utilaje au fost puse în alertă vineri spre sâmbătă noapte

În Capitală vântul puternic a pus la pământ zeci de copaci, chiar dacă zăpada care a început să cadă vineri seară nu a creat deocamdată probleme.