UDMR îi cere unui deputat de-al său să-și dea demisia, după cum a promis înainte de alegeri. ”Așa ceva este inacceptabil”

Ultima actualizare: 11-01-2021 15:58
UDMR îi cere unui deputat de-al său să-și dea demisia, după cum a promis înainte de alegeri. ”Așa ceva este inacceptabil”
Facebook/ Apjok Norbert

UDMR așteaptă ca Norbert Apjok, deputatul său din Maramureș, să își dea demisia din Parlament, după cum a promis înainte de alegeri, considerând că acesta și-a înșelat alegătorii și conducerea formațiunii.

Deputatul aflat la al doilea mandat este acuzat că a intrat în Parlament fără a îndeplini condițiile stabilite de UDMR, scrie Hirado.

Uniunea a impus anul trecut candidaților săi condiția de a avea studii superioare, iar Norbert Apjok, de 31 de ani, a atașat la candidatura sa o diplomă obţinută la un curs de comerţ electronic din Anglia, despre care a afirmat că i s-a spus că este un curs de studii superioare.

De altfel, în biografia sa publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Apjok a specificat ca ultimul nivel de studiu absolvirea Liceului Németh László din Baia Mare.

Politicianul băimărean a trimis prezidiului UDMR, cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, o declaraţie în care a precizat că, în cazul alegerii sale, va renunţa la mandatul de deputat.

Două zile mai târziu a şi înregistrat cererea de demisie la organizaţia teritorială a UDMR.

La scrutinul parlamentar însă UDMR a obţinut un loc de deputat în judeţul Maramureş care, potrivit legii, îi revine persoanei care conduce lista candidaţilor în judeţul respectiv.

 

După ce a fost reales, deputatul s-a răzgândit și nu își mai dă demisia

 

Președintele formațiunii, Hunor Kelemen, a declarat că atunci când s-a aflat că diploma lui Norbert Apjok nu poate fi considerată valabilă numele acestuia era deja pe buletinele de vot și i-a cerut deputatului să accepte mandatul, să voteze noul guvern şi apoi să-şi depună mandatul până la sfârşitul anului 2020.

Într-o postare publicată joi pe pagina sa de socializare, deputatul a invocat însă faptul că nu a primit răspuns la cererea de demisie înregistrată în 3 decembrie, de aceea a depus jurământul de deputat şi consideră o datorie morală să-şi continue activitatea de deputat în folosul comunităţii maghiare din judeţul Maramureş.

”Aştept în continuare demisia lui, am încredere că se va răzgândi, pentru că el este cel care a greşit, nu altcineva. Cazul lui este fără precedent! Nu mă deranjează că s-a opus opiniei mele, aşa ceva a mai fost, mai este şi va mai fi în cadrul UDMR, ci faptul că şi-a înşelat alegătorii, a înşelat conducerea UDMR şi astfel a obţinut un loc pe lista de candidaţi din Maramureş, după care a obţinut şi mandatul. Iar aşa ceva este inacceptabil”, a declarat Hunor Kelemen.

El a adăugat însă că mandatul nu poate fi retras, el poate fi pierdut doar prin demisie, iar UDMR nu poate aplica decât sancţiuni de natură politică.

În cazul demisiei lui Norbert Apjok, mandatul de deputat va putea fi preluat de candidatul pe locul doi al listei UDMR din judeţul Maramureş.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO