Turcan: Vâlcov, condamnat pentru spălare de bani, face liste cu firme ce vor fi controlate

Ultima actualizare: 29-01-2019 14:29
Raluca Turcan
Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul deputaților PNL Raluca Turcan a criticat marți protocolul prin care Comisia de Prognoză devine furnizor de informații despre firme "cu risc fiscal ridicat" pentru ANAF.

 

Turcan afirmă că, de fapt, aceste două instituții ale Guvernului sunt conduse prin interpuși de Darius Vâlcov, care va face listele cu firmele care vor fi ”controlate de Antifraudă”.

Mesajul Ralucăi Turcan:

A apărut Protocolul de colaborare dintre Darius Vâlcov și o prietenă apropiată.

Potrivit unui acord parțial secret de colaborare dintre ANAF și Comisia de Prognoză, Guvernul pregătește deja listele cu firmele private care vor fi controlate de Direcția Antifraudă. Firmele vor fi selectate după evoluția cifrei de afaceri și după criterii secrete.

Nu este nicio surpriză că atât într-o instituție (ANAF), cât și în cealaltă (CNSP) dăm peste același personaj – Darius Vâlcov, deoarece la ANAF și-a numit la conducere o prietenă ”apropiată”, iar Comisia de Prognoză o conduce direct, prin Secretariatul General al Guvernului.

Această colaborare dubioasă dintre cele două instituții ne îngrijorează în mod deosebit deoarece:

- Darius Vâlcov, condamnat pentru spălare de bani și trafic de influență, este cel care va face listele cu firmele ce vor fi controlate de Antifraudă.
- ”Ceilalți indicatori” SECREȚI, în baza cărora se va întocmi lista cu firmele peste care va năvăli ANAF-ul, pot fi abuzivi și ilegali.
- Vine campania electorală iar PSD și-a creat menghina prin care să sperie și să forțeze firmele să ”contribuie„ la prosperitatea partidului-stat.

Cum se face că majoritatea PSD-ALDE zice că se luptă cu protocoale secrete care ar fi deranjat unii politicieni, când ei încheie acorduri cu un conținut parțial secret, îndreptate împotriva întregii populații? Vom solicita audierea în comisiile parlamentare a șefilor celor două instituții – ANAF și CNSP – pentru a ne explica necesitatea unui asemenea acord periculos.” - a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Reacția sa vine după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) au încheiat un acord de cooperare - potrivit unui document publicat pe site-ul Fiscului.

Astfel, CNSP va identifica firmele "care prezintă risc fiscal ridicat", iar ANAF va merge în control. Acordul este semnat atât de noua șefă ANAF, Mihaela Triculescu, cât și de președintele Comisiei de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO