Mihai Tudose, intrebat daca se va retrage atunci cand Dragnea va putea deveni premier: "Evident". Reactia liderului PSD

Sedinta PSD
Pro TV

Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat, miercuri, ca in mod "evident" se va retrage din functia de sef al Executivului daca, legal, Liviu Dragnea va putea deveni prim-ministru, pentru ca asa este normal.

Liviu Dragnea i-a transmis de doua ori in timpul acestor declaratii sa "nu se grabeasca" si sa "mearga la treaba". Tudose a insistat insa ca vrea sa se retraga intr-o astfel de eventualitate, relateaza news.ro.

Intrebat daca s-ar retrage in eventualitatea in care Liviu Dragnea va putea legal sa ajunga premier, Mihai Tudose a raspuns afirmativ: "Evident".

Liviu Dragnea, aflat langa Tudose, i-a spus, zambind, sa "nu se grabeasca", insa premierul desemnat a intervenit din nou: "Ba da!".

Ulterior el a explicat ca asa este normal intr-un stat democratic, ca presedintele de partid sa fie premier. "In toata lumea, in toate democratiile, presedintele partidului de guvernamant este propunerea de prim-ministru. In momentul in care acest lucru se poate intampla si la noi, este calea fireasca. E parerea mea", a spus el.

Citește și
Mihai Tudose si Liviu Dragnea
Guvernul Tudose: Shhaideh vicepremier si la Dezvoltare, Lia Olguta se intoarce la "Munca". Cand va fi votul in Parlament
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Dragnea i-a replicat din nou: "Mergi la treaba, lasa".

Presedintele PSD a adaugat ca nu ii va cere lui Tudose o demisie in alb si nici nu il intereseaza schimbarea legii 90, care nu ii permite sa fie premier.

"In ceea ce il priveste pe Mihai Tudose, nu i-am cerut si nu-i cer acest lucru si imi doresc sa nu mai trecem prin ce am trecut. Nu ma intereseaza schimbarea legii, nu stiu daca se va schimba sau nu. Ca si in cazul precedent, am investit incredere si in Mihai Tudose", a spus Dragnea.

Si presedintele executiv al PSD, Nicolae Badalau, a dat de inteles ca Tudose ar trebui sa se retraga in cazul in care Dragnea va putea ajunge premier. "Doi premieri nu putem avea", a spus Badalau, repetand ca el considera ca Liviu Dragnea ar fi cea mai buna varianta de prim-ministru.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Mihai Tudose, intrebat daca e pregatit sa faca fata acuzatiilor din spatiul public:
Mihai Tudose, intrebat daca e pregatit sa faca fata acuzatiilor din spatiul public: "Am 25 de ani in politica. Ficatul duce"

Premierul desemnat Mihai Tudose a comentat, miercuri, controversele provocate de nominalizarea sa, spunand ca asta este lupta politica si ca este de 25 de ani in politica, dar ca "ficatul duce".

Guvernul Tudose: Shhaideh vicepremier si la Dezvoltare, Lia Olguta se intoarce la
Guvernul Tudose: Shhaideh vicepremier si la Dezvoltare, Lia Olguta se intoarce la "Munca". Cand va fi votul in Parlament

PSD a anuntat marti propunerile pentru componenta noului guvern care va fi condus de premierul desemnat Mihai Tudose. Liderii PSD s-au reunit in Comitetul Executiv al partidului pentru a decide cine va prelua fiecare portofoliu.

Ce scrie presa internationala despre desemnarea lui Mihai Tudose drept premier.
Ce scrie presa internationala despre desemnarea lui Mihai Tudose drept premier. "Nu vedem o schimbare a politicilor"

Presa internationala scrie despre desemnarea lui Mihai Tudose in functia de premier, notand ca astfel se prefigureaza o solutie rapida la criza politica din Romania, ce risca sa submineze increderea investitorilor.

Presedintele l-a desemnat pe Mihai Tudose ca premier, dupa consultarile cu partidele.
Presedintele l-a desemnat pe Mihai Tudose ca premier, dupa consultarile cu partidele. "Aceasta criza dauneaza grav Romaniei"

Mihai Tudose a fost desemnat premier de presedintele Iohannis, singura propunere a Opozitiei fiind Siegfried Muresan, nume avansat de PMP.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.