Mihai Tudose, intrebat daca se va retrage atunci cand Dragnea va putea deveni premier: "Evident". Reactia liderului PSD


Ultimul update: Sambata 01 Iulie 2017 07:26
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2017 15:28
Categorie: Stiri Politice
Sedinta PSD

Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat, miercuri, ca in mod "evident" se va retrage din functia de sef al Executivului daca, legal, Liviu Dragnea va putea deveni prim-ministru, pentru ca asa este normal.

Liviu Dragnea i-a transmis de doua ori in timpul acestor declaratii sa "nu se grabeasca" si sa "mearga la treaba". Tudose a insistat insa ca vrea sa se retraga intr-o astfel de eventualitate, relateaza news.ro.

Intrebat daca s-ar retrage in eventualitatea in care Liviu Dragnea va putea legal sa ajunga premier, Mihai Tudose a raspuns afirmativ: "Evident".

Liviu Dragnea, aflat langa Tudose, i-a spus, zambind, sa "nu se grabeasca", insa premierul desemnat a intervenit din nou: "Ba da!".

Ulterior el a explicat ca asa este normal intr-un stat democratic, ca presedintele de partid sa fie premier. "In toata lumea, in toate democratiile, presedintele partidului de guvernamant este propunerea de prim-ministru. In momentul in care acest lucru se poate intampla si la noi, este calea fireasca. E parerea mea", a spus el.

Dragnea i-a replicat din nou: "Mergi la treaba, lasa".

Presedintele PSD a adaugat ca nu ii va cere lui Tudose o demisie in alb si nici nu il intereseaza schimbarea legii 90, care nu ii permite sa fie premier.

"In ceea ce il priveste pe Mihai Tudose, nu i-am cerut si nu-i cer acest lucru si imi doresc sa nu mai trecem prin ce am trecut. Nu ma intereseaza schimbarea legii, nu stiu daca se va schimba sau nu. Ca si in cazul precedent, am investit incredere si in Mihai Tudose", a spus Dragnea.

Si presedintele executiv al PSD, Nicolae Badalau, a dat de inteles ca Tudose ar trebui sa se retraga in cazul in care Dragnea va putea ajunge premier. "Doi premieri nu putem avea", a spus Badalau, repetand ca el considera ca Liviu Dragnea ar fi cea mai buna varianta de prim-ministru.
 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO