Presedintele Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe seful statului bulgar, Rumen Radev. Declaratiile facute la final


Ultimul update: Sambata 01 Iulie 2017 07:26
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2017 11:50
Categorie: Stiri Politice
Klaus Iohannis, cotroceni, Rumen Radev

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul sau bulgar, Rumen Radev.

Presedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, intr-o declaratie de presa alaturi de Klaus Iohannis, ca tara sa isi doreste un dialog "sincer si deschis" cu Rusia, pentru a scadea tensiunile si a evita "riscurile". Presedintele Iohannis a declarat la randul sau ca nu exista "probleme" in relatia Bulgariei cu Rusia.

"Romania si Bulgaria sunt membre NATO, suntem parteneri in cadrul mai multor exercitii, care au drept scop cresterea securitatii din zona Marii Negre. cu sprijinul NATO. (...) Sa fie deschise liniile de comunicare cu Rusia, ca sa fie un dialog sincer si deschis cu Rusia, care sa scada tensiunile si a se evita posibilelele riscuri", a afirmat presedintele bulgar.

Iohannis a afirmat la randul sau ca "nu este nicio problema in relatia noastra" daca ne raportam la Rusia.

"Bulgaria are legaturi comerciale, este foarte clar si suntem amandoi fermi in aceasta privite, suntem impreuna in UE si NATO", a spus presedintele.

El a subliniat rolul defensiv al NATO, afirmand ca exista voci care "sustin eronat" in Rusia ca exista masuri luate impotriva tarii.

"E bine sa facem aceasta delimitare, ne dam seama ca nu este absolut niciun fel de problema in aceasta relatie si sunt foarte multumit ca impreuna am reusit azi sa subliniem iar ca suntem impreuna si avem obiective impreuna si in privinta NATO si UE", a precizat el.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO