Traian Basescu: "Lipsa statului de drept si coruptia sunt riscuri la securitatea nationala. Vedeti Ucraina"


Ultimul update: Marti 20 Mai 2014 00:37
Data publicarii: Sambata 17 Mai 2014 11:26
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu

Traian Basescu a declarat, sambata, la Alba Iulia, la o dezbatere organizata de Fundati Miscarea Populara, ca lipsa statului de drept si coruptia reprezinta riscuri pentru securitatea nationala, el dand exemplul Ucrainei.

"Lipsa statului de drept si coruptia ne imping catre alte zone, riscuri pentru securitatea nationala. (...) Ucraina este un rezultat al coruptiei crancene care a existat in Ucraina si in timpul lui Timosenko si in timpul lui Ianukovici", a spus Traian Basescu, adaugand ca in Ucraina coruptia a fost atat de crancena "incat s-a luat Crimeea fara sa se traga un glont".

”Deci, coruptia poate distruge un stat”, a avertizat Traian Basescu, adaugand: ”o tara atat de bogata cum e Ucraina a ajuns sa fie la discretia Federatiei Ruse in primul rand din cauza coruptiei".

Basescu: Romania este departe de a fi cea mai corupta tara din UE

"In acelasi timp trebuie sa recunoastem si un alt adevar: Romania s-a obisnuit sa se autoflageleze. Romania este departe de a fi cea mai corupta tara din UE, dar trebuie sa ne batem toti pentru a schimba aceasta perceptie", a spus Basescu.

Basescu despre beatificarea episcopului Durcovici: Misiunea sa a fost expresia solidaritatii profunde

Traian Basescu a transmis un mesaj cu ocazia beatificarii episcopului Anton Durcovici, aratand ca misiunea acestuia a fost “expresia unei profunde solidaritati cu semenii”, iar in actualul context social si politic marcat de tensiuni este necesara redescoperirea culturii solidaritatii.  Mesajul presedintelui a fost transmis sambata, cu prilejul Sfintei Liturghii de beatificare a episcopului Anton Durcovici, teolog si martir al Bisericii Catolice din Romania.

“Evoc cu adanca emotie si cu admiratie viata episcopului martir Anton Durcovici, care a slujit in mijlocul comunitatii romano-catolice din Iasi intr-o perioada dificila din istoria Romaniei si care, prin puterea credintei in misiunea sa apostolica, dar si in vocatia de martor al valorilor care ne definesc umanitatea, a ales calea sacrificiului personal. Ceea ce ne impresioneaza si ne inspira atunci cand reflectam la cei care isi daruiesc viata slujirii aproapelui, este enorma lor disponibilitate de a sacrifica totul pentru a face ca adevarul sa triumfe, pentru ca speranta sa fie calauzitoarea tuturor actiunilor noastre, pentru binele comun.

Episcopul Anton Durcovici a acceptat inalta demnitate episcopala fiind constient de raspunderea fata de oameni intr-o epoca istorica marcata de razboi, si, apoi, de dictatura comunista. Misiunea pastorala in mijlocul credinciosilor a capatat, prin daruirea episcopului Durcovici, expresia unei profunde solidaritati cu semenii, atat in libertate, cat si in anii grei din inchisorile comuniste”, se arata in mesajul sefului statului.

Basescu precizeaza ca episcopul martir Anton Durcovici a fost “un simbol de marturisire pentru intreaga lume crestina”. “Suntem datori sa reflectam, mai ales in aceasta zi de cinstire pe care i-o consacra Biserica, la importanta valorilor crestine in societate. Avem nevoie, mai ales in contextul social si politic marcat de tensiuni, sa redescoperim cultura solidaritatii, a curajului, a sinceritatii si fidelitatii fata de lucrurile importante pe care trebuie sa le atingem impreuna”, mai sustine presedintele.


 

Sursa: Mediafax

Secretarul general al NATO, la Bucuresti:
Secretarul general al NATO, la Bucuresti: "Consolidam prezenta noastra in aer, pe mare si pe teren. Romania nu este singura"
Premierul s-a intalnit cu secretarul general al NATO: Nu este niciun pericol pentru Romania atata timp cat suntem membri NATO
Premierul s-a intalnit cu secretarul general al NATO: Nu este niciun pericol pentru Romania atata timp cat suntem membri NATO
ANIMATIE GRAFICA. Sistemul de irigatii
ANIMATIE GRAFICA. Sistemul de irigatii "prin gravitatie", promovat de Traian Basescu. Solutia e bazata pe apa de ploaie
Premierul s-a intalnit cu secretarul general al NATO: Nu este niciun pericol pentru Romania atata timp cat suntem membri NATO
Premierul s-a intalnit cu secretarul general al NATO: Nu este niciun pericol pentru Romania atata timp cat suntem membri NATO
ANIMATIE GRAFICA. Sistemul de irigatii
ANIMATIE GRAFICA. Sistemul de irigatii "prin gravitatie", promovat de Traian Basescu. Solutia e bazata pe apa de ploaie
VIDEO PROTVPLUS.RO
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu va fi candidatul PMP la preşedinţie. Anunţul, făcut de Băsescu
Mircea Diaconu şi-ar putea anunţa candidatura la preşedinţie. Ce partide îl susţin
Viorica Dăncilă, mesaj pentru PSD după congres: „Eu nu lupt împotriva nimănui”
Dăncilă, candidatul oficial al PSD la prezidențiale. Ce va face dacă nu intră în turul doi
Ce a răspuns Dăncilă când a fost întrebată dacă s-ar retrage în favoarea lui Tăriceanu
Ce spune Dăncilă despre un ”blat” cu Iohannis: ”Nu pot să fac blat cu un contracandidat”
Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă
Dăncilă, atac la Iohannis după ce a fost desemnată candidat: ”Au trecut 5 ani de nimic”
Mesajul lui Ponta înainte de congresul PSD: ”Nu ascultaţi falsificatorii de sondaje”
Dăncilă, desemnată oficial candidat la prezidențiale: ”Voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări"
Tăriceanu şi-ar fi anunţat colegii de partid să fie gata pentru alianţa cu Ponta
Dăncilă o propune la Justiție pe apropiata lui Iordache, o mare susținătoare a OUG 13
Dana Gîrbovan, propusă de PSD la Ministerul Justiției, afirmă că acceptă cu 2 condiții