Traian Basescu: "Am vazut o penibila intamplare cand la tine acasa nu se canta imnul corect"

10-09-2011 12:11

Marcel Pavel

Traian Basescu a declarat ca a vazut o "penibila intamplare cand la tine acasa nu se canta imnul corect", afirmand, in acest context, ca trebuie sa existe o initiativa ca in fiecare clasa sa fie un tricolor, iar la inceputul orelor sa se cante imnul.

"Am vazut o penibila intamplare cand la tine acasa nu se canta imnul corect, iar in acelasi timp am vazut sportivele coborand de pe podum, in strainatate, atunci cand imnul nu a fost cantat corect", a afirmat Traian Basescu a Mangalia, la Scoala de Vara a UNPR.

El a spus ca trebuie sa existe o initiativa astfel incat in fiecare clasa sa existe un tricolor, iar la inceputul orelor sa se cante imnul de stat, asa cum se intampla cand el era licean.

Marcel Pavel a cantat intr-o varianta modificata imnul national, in debutul partidei Romania-Franta, renuntand la versurile "Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume/ Triumfator in lupte, un nume de Traian!".

Artistul a explicat ca a fost alegerea sa sa cante imnul astfel si a discutat cu cei de la FRF in acest sens, acestia fiind de acord cu optiunea sa.

Cantaretul a precizat ca timpul alocat pentru ambele imnuri a fost de 3 minute si a fost chiar depasit cu 10 secunde. Astfel, el a ales sa cante doua strofe din imnul national, insa ultimele doua versuri din cea de-a doua strofa, "Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume/ Triumfator in lupte, un nume de Traian!", au fost inlocuite cu ultimele doua versuri din prima strofa "Acum ori niciodata croieste-ti alta soarta/ La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani!", acestea constituind un refren.

"Am vrut sa cantam aceste versuri ca pe un indemn. N-a fost rea-vointa, n-a fost nimic tendentios. A fost alegerea mea, ca toti suporterii sa cante cu noi. Sunt onorat ca am fost invitat sa cant imnul de stat", a spus Marcel Pavel, adaugand ca in urma interpretarii sale a primit mesaje de felicitare.

"N-a deranjat pe nimeni, decat presa. L-am cantat cu patos, cu demnitate, cu placere. Atmosfera a fost excelenta", a mai spus cantaretul, declarandu-se inca o data onorat sa cante pentru echipa nationala pe noul stadion.

Prefectura Capitalei i-a amendat pe cantaretul Marcel Pavel si FRF pentru aceste modificari aduse imnului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26