Basescu a plans. Din nou. Ce l-a emotionat pe presedinte si ce planuri are pentru minele inchise

10-09-2011 11:47

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a spus, sambata, la Scoala de vara a UNPR, cu lacrimi in ochi, ca un model de viata poate fi generat si de stilul celor de varsta a treia.

Incluzandu-se in aceasta categorie, Basescu a afirmat ca "exista obligatia de a planta un pom la umbra caruia nu vor sta niciodata".

Basescu a mai declarat ca exista obligatia ca pana la sfarsitul anului sa fie deschise exploatarile miniere inchise, pentru crearea de locuri de munca, spunand ca "suntem in situatia de a face acest lucru si o vom face", fie ca va fi cu investitori, fie cu sprijin guvernamental.

El a dat exemplul redeschiderii exploatarii de cupru de la Rosia Poieni, de catre Regia Cuprului Deva, in contextul cresterii pretului mondial la cupru.

Seful statului a mai spus ca locuri de munca pot fi create si din exploatarea agriculturii si a turismului, pe care le considera "resurse vesnice care nu depind de globalizare".

"Pamantul si frumusestile tarii nu pot fi delocalizate", a apreciat Basescu.

Presedintele a spus ca, in opinia sa, este un moment in care toata lumea este utila, "de la cei tineri pana la cei din generatia a treia care ei insisi de multe ori spus «Eu nu mai am nimic de facut , eu nu mai am responsabilitatea sa fac ceva, eu pot fi doar beneficiar al muncii mele de 20, -30 de ani»".

"Deci este un moment in care noi, toata natiunea, trebuie sa ne solidarizam in jurul obiectivului de a fi ceva mai mult decat suntem. Si , iesind din zona discursului poate oarecum ermetic, v-as spune ca tradus in actiune guvernamentala ce avem noi de facut in perioada imediat urmatoare este in primul rand sa nu ne stricam echilibrele fragile macroeconomice pe care am reusit sa le stabilim inmpreuna in 2009 si in 2010, sa nu pierdem investitorii pe care ii avem acum si sa ne intrebam ce putem face ca sa putem creste in conditiile in care nu avem perspectiva in urmatorii 2, 3, 4 ani ca investitiile straine sa fie motorul cresterii", a mai spus Basescu, la Scoala de vara a UNPR care are loc la Mangalia.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO