Ioan Botis, intrebat daca va candida la primaria Bistrita. Oltean raspunde: Va spun eu ca vrea

09-09-2011 14:50

Ioan Botis

Fostul ministru al muncii, Ioan Botis, a fost intrebat astazi daca isi doreste sa candideze la Primaria Bistrita. Nici n-a apucat bine sa raspunda, ca a fost intrerupt de Ioan Oltean, care a tinut sa faca precizari pe aceasta tema.

Ioan Botis a apucat doar sa spuan ca, daca partidul va dori sa candideze, o va face, daca nu, nu.

Apoi, a intervenit rapid Ioan Oltean: "Candidatul nostru la Primaria Bistrita il vom stabili in urma unui sondaj de opinie. Daca in urma acestui sondaj va rezulta ca cel mai bun candidat al nostru va fi Ioan Nelu Botis, el va fi candidatul nostru la functia de primar al Bistritei. in acest moment, Ioan Nelu Botis nu este scos din carti. E un candidat care va fi supus unei cercetari sociologice. Va spun eu ca Ioan Nelu Botis isi doreste sa candideze. Incep sa-mi cunosc colegii si sa stiu ce gandesc. Va spun eu ca Ioan Nelu Botis isi doreste sa candideze si, in opinia mea, nu are niciun motiv sa nu candideze".

El a mai mentionat ca PDL Bistrita-Nasaud va decide candidatul la Primaria Bistrita doar in urma unui sondaj de opinie.

"Vom sonda opinia publica. Daca oamenii vor aprecia ca ce a facut Ioan Nelu Botis este de netrecut cu vederea, nu o sa candideze, dar eu cred ca este un candidat care ar putea sa obtina un scor electoral excelent la nivelul municipiului Bistrita, un om care a facut numai lucruri bune. in viata, mai poti si gresi si poti fi sanctionat, dar vom trai si vom vedea", a mai spus Oltean.

In august, presedintele PDL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan Oltean, declara ca fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botis a fost anuntat drept candidat al PDL la Primaria Bistrita, iar presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu, ar urma sa candideze pentru un nou mandat, insa situatia s-ar putea schimba in septembrie, cand se va face un sondaj de opinie.

In prezent, deputatul Ioan Nelu Botis este presedintele PDL Bistrita. El a ocupat, timp de cateva luni, functia de ministru al Muncii, dar a demisionat in urma unui scandal de presa, dupa ce a iesit la iveala faptul ca un ONG care avea sediul in locuinta lui Botis a accesat fonduri europene intr-un termen foarte scurt si ca sotia sa era unul dintre angajatii ONG-ului respectiv.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO