Ioan Oltean, PDL: Cu certitudine, alegerile comasate vor avea loc in noiembrie 2012

09-09-2011 13:22

Ioan Oltean

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, este absolut convins ca alegerile comasate vor avea loc in luna noiembrie a anului 2012, indiferent daca opozitia este sau nu de acord.

Ioan Oltean a spus ca, in prezent, PDL negociaza si dezbate initiativa sa de comasare a alegerilor parlamentare cu cele locale.

"Noi speram ca intr-o saptamana sa avem o hotarare definitiva a coalitiei majoritare pentru ca, in perioada urmatoare, sa putem sa finalizam acea dezbatere prin adoptarea actului normativ prin care se va realiza acest lucru", a spus el.

Intrebat cand anume vor avea loc alegerile comasate, Oltean a spus ca in noiembrie 2012, cu certitudine.

"Noi, in acest moment, luam in calcul comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, ceea ce inseamna ca vom avea alegeri in noiembrie 2012. Suta la suta. Data alegerilor este atributul exclusiv al Guvernului, iar ea nu poate sa fie stabilita in asa fel incat sa diminueze mandatul, ci sa fie exact de patru ani. Deci, in asa fel va fi gandita data alegerilor, incat mandatul de patru ani sa nu fie intrerupt nici macar cu o zi", a declarat Oltean, citat de Mediafax.

Intrebat cum se va descurca electoratul cu sase sau chiar sapte buletine de vot, in cazul in care va fi si referendum, Oltean a raspuns: "Cum se descurca electoratul cu cinci buletine de vot, o sa se descurce si cu sapte".

Secretarul general al PDL a mai spus ca alegerile comasate avantajeaza orice partid care are un numar mare de primari. Intrebat daca puterea va decide comasarea alegerilor chiar daca opozitia se opune, Oltean a spus: "Daca majoritatea cade de acord, categoric. De asta guvernam, nu guverneaza opozitia. Opozitia suporta rigorile puterii, nu guverneaza. Majoritatea guverneaza. Nu o sa ne oprim acolo unde doreste opozitia. Asta ar insemna sa nu mai adoptam nicio lege in tara asta".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26