Traian Basescu a confirmat ca s-a mutat in complexul de la Scrovistea. Victor Ponta: "Nu a trecut asa ceva prin Guvern"

Dată publicare: 30-03-2015 17:02
Dată actualizare: 02-04-2015 07:06


Fostul presedinte Traian Basescu a scris, luni, pe Facebook, ca s-a mutat provizoriu la Scrovistea, la cererea sa, intr-un spatiu al RA-APPS de 120 de mp. Premierul Victor Ponta spune insa ca "nu a trecut asa ceva prin Guvern".

UPDATE - Guvernul nu a discutat despre mutarea fostului presedinte Traian Basescu la Scrovistea, a declarat premierul Victor Ponta, spunand ca detalii trebuie solicitate la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), regie care este insa subordonata direct Secretariatului General al Guvernului (SGG).

"Nu cunosc, intrebati-i pe cei de la RA-APPS. Nu a trecut asa ceva prin Guvern. Mai, oameni buni, haideti sa vorbim limba romana: nu a trecut asa ceva prin Guvern, nu ma ocup de pagina de Facebook a lui Basescu, intrebati la RA-APPS", a raspuns Ponta jurnalistilor care i-au solicitat sa comenteze mutarea lui Traian Basescu la Scrovistea, potrivit Mediafax.

In lipsa unei hotarari de Guvern in acest sens, conform procedurii legale, mutarea lui Traian Basescu intr-un spatiu al RA-APPS de la Scrovistea ar fi posibila doar in urma unei intelegeri intre cele doua parti. RA-APPS functioneaza in subordinea directa a Secretariatului General al Guvernului.

Traian Basescu a precizat ca atunci cand se vor termina reparatiile la vila din strada Gogol 2, va reveni in Bucuresti, potrivit Mediafax.

Postarea de pe pagina de Facebook a lui Traian Basescu este intitulata ”pentru cei care mor de grija altora...”. Fostul sef al statului precizeaza ca ”s-a mutat provizoriu la Scrovistea, la cererea sa, intr-un spatiu detinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou si o bucatarie”.

”Total, maxim 120 mp conform solicitarii mele. Pentru a nu-mi incarca inutil factura la intretinere. Cand RA-APPS va termina reparatiile in Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni in Bucuresti”, a mentionat Basescu. El mai adauga: ”Nu beneficiez nici de paduri, nici de domenii de vanatoare”.

 

Pentru cei care mor de grija altora...M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de...

Posted by Traian Băsescu on Monday, March 30, 2015

Guvernul a aprobat, pe 4 februarie, hotararea prin care vila RA-APPS din cartierul Primaverii in care a locuit pana in acest an Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, ii este atribuita fostului presedinte Traian Basescu spre utilizare ca resedinta. Vila, cu sapte camere si doua camere de serviciu, are o suprafata utila de 366 metri patrati, dintre care parter de 126 metri patrati si etaj de 135 metri patrati, si dispune de un teren in suprafata de 1.334 metri patrati, chiria lunara perceputa pana in prezent fostului chirias, Mioara Roman, ridicandu-se la 6.205 euro.

Citeste si: Traian Basescu s-ar putea muta la Scrovistea. Complexul a fost folosit doar de sefii de stat si ar avea cel mai pur aer


VIDEO PROTVPLUS.RO