Traian Basescu s-ar putea muta la Scrovistea. Complexul a fost folosit doar de sefii de stat si ar avea cel mai pur aer

26-03-2015 18:45


Traian Basescu are, se pare, o noua resedinta. Greu de spus daca provizorie sau definitiva. Potrivit unor surse, fostul seful al statului ar urma sa se mute in complexul Scrovistea, aflat in proprietatea RAAPPS.

Domeniul are in total patru vile de protocol si 2500 de hectare de padure si este la 30 de kilometri distanta, de Capitala.

Complexul de la Scrovistea nu si-a deschis niciodata portile decat pentru presedintii tarii si invitatii lor. Iar domeniul e unul foarte generos. Sunt 4 vile de protocol cu sala de bowling, sala de inot si 2.500 de hectare de padure.

Domeniul a fost construit din ordinul Regelui Carol I pentru ca s-a dovedit ca in aceasta zona este cel mai pur aer din tara. De altfel, si fostul presedintele Ion Iliescu venea deseori sa se relaxeze, iar despre Adrian Nastase presa vremii scria ca obisnuia sa vaneze in padurile de acolo. Palatul este in proprietatea RAAPPS si surse din interiorul regiei au confirmat ca fostul sef de stat s-ar muta aici.

Totusi, apropiatii lui Traian Basescu nu au confirmat informatia, dar nici nu au infirmat-o, iar seful guvernului spune ca nu stie sa se fi luat vreo decizie in acest sens. "Nu stiu situatia locativa a lui Traian Basescu si nu doresc sa comentez", a spus Victor Ponta.

Potrivit unor surse, nu este insa exclus ca Traian Basescu sa foloseasca doar provizoriu domeniul de la Scrovistea dupa ce va elibera Vila Lac 2.

Prin Hotarare de Guvern, executivul a stabilit inca de acum o luna ca noua resedinta a fostului presedinte ar trebui a fie vila din strada Gogol nr 2. Casa locuita pana acum un an de Mioara Roman nu este renovata.

Pe de alta parte, Carmen Iohannis a declarat in mai multe randuri ca nu se poate muta definitiv la Bucuresti pana cand Vila Lac, rezervata presedintilor in functie, nu va fi eliberata.

VIDEO PROTVPLUS.RO