Calin Popescu Tariceau neaga informatiile din Sputnik, despre un posibil ROMEXIT. "Nu vreau iesirea din Uniunea Europeana"
Calin Popescu-Tariceanu sustine ca declaratiile pe care le-a dat in cadrul unor emisiuni televizate au fost ''rastalmacite si utilizate ca propaganda'' si respinge ''manipularile'' care au aparut in Sputnik, cum ca ar sustine un Romexit.
"Cu regret am constatat ca declaratiile pe care le-am acordat in cadrul unor emisiuni televizate au fost rastalmacite si utilizate intr-o propaganda care nu are alt scop decat acela de a crea instabilitate si tensiune. (...) Am fost premierul Guvernului care a reusit sa duca Romania in Uniunea Europeana. (...) Sunt un pro-european convins. Romania face parte din randul celor mai inaintate democratii liberale si romanii sunt in situatia sa beneficieze de avantajele unui spatiu de libertate si prosperitate cu adevarat unic in lume. La 10 ani de la acel moment, Romania trebuie sa fie un membru puternic al Uniunii Europene'', a scris Tariceanu pe pagina sa de Facebok.
El respinge ''manipularile" care au aparut in anumite publicatii ca ar sustine un Romexit.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
''Va spun ce sustin: sa fim un membru respectat, fara un MCV cu o tinta mobila, regulile care se aplica cetatenilor europeni pe piata muncii sa se aplice si cetatenilor romani, sa ne putem aloca resursele pentru dezvoltare in functie de interesele proprii, sa nu fim considerati ca piata de desfacere si furnizori de mana de lucru ieftina, companiile straine sa aiba un comportament fiscal onest, s.a.m.d. E prea mult? Va las sa judecati. Eu nu pot accepta sa fim tratati ca o tara de mana a doua'', a subliniat presedintele Senatului.
Tariceanu arata ca in cadrul interventiilor televizate a facut o analiza a modului in care Marea Britanie a ajuns la situatia de a alege Brexit-ul.
''Pentru ca si-au dat seama ca deciziile cele mai importante in loc sa fie luate in Parlamentul britanic sunt luate la Bruxelles de functionari europeni care nu au nicio legitimitate. Si britanicii, care sunt un popor cu istorie, cu demnitate, curaj, care au luptat in razboaie, au cladit un imperiu mondial, au acest comportament de orgoliu si pana la urma de responsabilitate a propriului lor destin si au luat aceasta decizie pe care noi nu putem in fond nici sa o criticam, nici sa o aprobam. Este problema lor, putem numai sa o analizam. Am facut aceasta analiza prin prisma acestui fapt, si anume ca isi cunosc interesul national'', a explicat el.
Presedintele Senatului spune ca isi doreste ca si celelalte tari europene sa respecte Romania.
''Sunt convins ca si Romania isi are propriile interese nationale si este o tara suverana. Vreau ca celelalte tari membre UE sa ne respecte pentru ca si noi ii respectam'', a punctat el.
Acuzatiile acestuia la adresa Uniunii Europene intr-o emisiune de televiziune au fost imediat preluate de portalul sputnik.md, care a publicat un articol sub titlul "Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, saluta BREXIT si face aluzii la un posibil ROMEXIT".
Articolul publicat de Sputnik.md:
"Presedintele Senatului a marturisit o mare dezamagire fata de UE, mai precis fata de regimul la care UE supune Romania". El a numit BREXIT "o decizie de curaj a britanicilor".
Tariceanu este de parere ca fortele oculte au ajuns sa conduca Romania nu fortele democratice. „Sunt oculte pentru ca nu sunt vizibile”, a raspuns fostul premier, dand ca exemplu „liste secrete ale SRI si DNA cu cine sa fie ascultat, anchetat”. Un alt exemplu este referendumul pentru demiterea lui Basescu, cand s-a aflat ca au intervenit judecatori, dar si alte „instititutii care si-au depasit rolul constitutional”.
"Ma intreb daca nu cumva britanicii au facut bine iesind din UE, a spus Tariceanu. Stiti de ce au iesit? Pentru ca ajunsesera sa nu-si mai conduca singuri tara. Am fost premierul care a condus tara in UE si am momente in care ma gandesc daca ne-am imaginat ca vom ajunge vreodata aici", a mai declarat presedintele Senatului in interviul promovat de Sputnik, agentia de propaganda a Kremlinului.
Calin Popescu-Tariceanu este de parere ca fortele oculte sunt prezente si la manifestatiile actuale. „90% dintre participanti sunt oameni de buna credinta, dar sunt cei care deturneaza atentia de la probleme grave. Nu se mai discuta de Coldea, de coruptia din institutiile statului”, considera Tariceanu.