Tăriceanu: Destructurarea ALDE, obiectivul doamnei Dăncilă şi a cozilor de topor


Ultimul update: Marti 17 Septembrie 2019 07:59
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2019 07:46
Categorie: Stiri Politice
Teodor Melescanu, Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat luni seară că premierul Viorica Dăncilă nu va reuşi să "destructureze" partidul pe care îl conduce, chiar dacă a atras de partea sa câteva "cozi de topor" dintre liberal-democraţi.

"Sunt trei organizaţii care văd că sunt rebele şi nu vor să recunoască decizia forului statutar. E organizaţia de la Prahova, condusă de doamna Gavrilescu, de la Dolj, unde a fost colegul nostru Cupă, care nu cred că a vorbit vreodată în Parlament. Mai este organizaţia de Timiş, care am văzut că ne-a făcut o adresă, care, practic, contestă deciziile Delegaţiei Permanente. Dar într-un partid există nişte reguli democratice, orice subiect face obiectul unei dezbateri, apoi se supune la vot şi se adoptă cu votul majorităţii şi minoritatea se supune deciziei majorităţii. Destructurarea partidului este obiectivul doamnei Dăncilă şi a cozilor de topor din ALDE, Meleşcanu, Gavrilescu, Cupă şi Băişanu. Dar nu vor reuşi. Nu îmi face plăcere că avem o pierdere, o hemoragie, dar asta este. După cum vedeţi, nu mi-e teamă. Să nu creadă că cedez la şantaj. Dacă vor să facă şantaj cu mine, o să aibă exact poziţia contrară. Eu nu văd Guvernul Dăncilă dincolo de 31 decembrie în funcţiune", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu spune că premierul Viorica Dăncilă încearcă să evite să meargă în Parlament şi între timp "cumpără, pe unii, la bucată, cum s-a întâmplat şi la noi, din păcate, cu Meleşcanu, cu Gavrilescu, cu Cupă, cu Băişanu".

"Îi mituieşte, le oferă câte ceva, domnul Meleşcanu deja şi-a primit arginţii, da, a luat, a împuşcat postul de preşedinte al Senatului", afirmă Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat, luni seară, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă ar trebui însoţit de alte demersuri, inclusiv să fie dezbătut în Parlament.

"Sigur că în primul rând doamna Dăncilă ar trebui să-şi lămurească situaţia Cabinetului, dacă acest Cabinet mai e legitim sau nu. Şi Sigur că pentru acest lucru ar fi trebuit deja să vină în Parlament pentru a cere votul de încredere (...) Deci ar trebui să vină, dar sigur că se vede cu ochiul liber, ce încearcă doamna Dăncilă, încearcă să evite venirea în Parlament şi între timp cumpără, pe unii, la bucată, cum s-a întâmplat şi la noi, din păcate, cu Meleşcanu, cu Gavrilescu, cu Cupă, cu Băişanu. Îi mituieşte, le oferă câte ceva, domnul Meleşcanu deja şi-a primit arginţii, da, a luat, a împuşcat postul de preşedinte al Senatului... ", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă nu mai vrea să intre la guvernare acum, Tăriceanu a spus: "Nu".

"Văd că sunt alţi amatori care se zbat să ajungă cu orice preţ. Eu cred că după experienţa de doi ani jumate alături de PSD, pentru ALDE este nevoie de o perioadă de reconfigurare, de reconstrucţie, de recâştigare a identităţii liberale. De ce, pentru că parteneriatul acesta în coaliţia de guvernare şi în politic cu PSD-ul, trebuie să recunoaştem că ne-a afectat (...) Mulţi dintre alegătorii noştri care aveau o înclinaţie către liberalism, către dreapta, au migrat şi noi am reuşit să aducem alături de noi un electoral care este foarte important şi pe care îl respect, dar care are o viziune, să zicem, mai degrabă de stânga", a explicat Tăriceanu, potrivit News.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat săptămâna trecută că a decis nominalizarea unor reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma retragerii acestei formaţiuni de la guvernare în luna august. Pentru portofoliul Mediului şi funcţia de viceprim-ministru a fost nominalizată Graţiela Gavrilescu, pentru Energie - Ion Cupă, iar pentru Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis ulterior scrisori preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Viorica Dăncilă prin care îi informa că liberal-democraţii care au acceptat nominalizări pentru funcţiile de miniştri "sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat".

Deputaţii ALDE Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă, Marian Cucşa, Alexandru Băişanu şi Mihai Niţă au anunţat că de luni îşi vor desfăşura activitatea în Parlament ca neafiliaţi.

Sursa: News.ro

ALDE Dolj, către Tăriceanu: „Ce părinte îşi omoară copilul? Suntem în 2019, nu în 1989!”
ALDE Dolj, către Tăriceanu: „Ce părinte îşi omoară copilul? Suntem în 2019, nu în 1989!”
Lider ALDE, despre Meleșcanu: „O fantomă trădătoare, care bântuie prin Parlament”
Lider ALDE, despre Meleșcanu: „O fantomă trădătoare, care bântuie prin Parlament”
Meleșcanu, atac dur la adresa lui Tăriceanu: „Să se salveze, vinde ALDE. E orbit de ură”
Meleșcanu, atac dur la adresa lui Tăriceanu: „Să se salveze, vinde ALDE. E orbit de ură”
Lider ALDE, despre Meleșcanu: „O fantomă trădătoare, care bântuie prin Parlament”
Lider ALDE, despre Meleșcanu: „O fantomă trădătoare, care bântuie prin Parlament”
Meleșcanu, atac dur la adresa lui Tăriceanu: „Să se salveze, vinde ALDE. E orbit de ură”
Meleșcanu, atac dur la adresa lui Tăriceanu: „Să se salveze, vinde ALDE. E orbit de ură”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ludovic Orban
Orban, supărat că Pro România nu-l susține: Îmi este greu să înţeleg această atitudine
Vești rele pentru Orban. Pro România nu va vota învestirea Guvernului liberal
Orban anunță joi componența noului Guvern pentru care va cere un vot în Parlament
Guvernul demis vrea să mărească salariul minim. PNL spune că nu e un ”Guvern legitim”
Băsescu, după raportul MCV: „Nu suntem în momentul să înghiţim”
Orban a câştigat USR, ALDE şi UDMR, dar riscă să piardă PMP. Ce ministere dispar
Dan Barna
Ce conține acordul politic propus de USR și acceptat de PNL la negocieri
PMP nu s-a înțeles cu PNL la negocierile pentru Guvern: ”Nu ne surprinde nimic”
Un proiect de lege prevede dotarea pădurarilor cu arme ”letale sau neletale”, după caz
Kelemen Hunor, după întâlnirea cu Orban: Sunt şanse serioase să treacă acest Guvern
Deputații din Comisia Juridică au respins proiectul USR de desființare a Secției Speciale
Dăncilă e nemulțumită de raportul MCV: „Arată discriminare pentru România și Bulgaria”