Tăriceanu: Bugetul urmează să fie prezentat în câteva zile


Ultimul update: Miercuri 12 Decembrie 2018 13:17
Data publicarii: Miercuri 12 Decembrie 2018 13:13
Categorie: Stiri Politice
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat miercuri că îşi doreşte adoptarea bugetului de stat pe 2019 până la sfârşitul sesiunii parlamentare

El a precizat că acest lucru depinde de deblocarea "lucrurilor" de la nivelul CSAT, de adoptarea Legii pensiilor şi de prezentarea formei finale a proiectului de buget de către Ministerul Finanţelor, relatează Agerpres.

"Acesta este lucrul pe care ni-l dorim (n.r. - adoptarea bugetului în această sesiune parlamentară), dar trebuie să vedem ce se întâmplă la nivelul CSAT, dacă se deblochează lucrurile acolo, aşteptăm cu nerăbdare şi Legea pensiilor şi, bineînţeles, Ministerul de Finanţe să ne prezinte forma finală", a precizat Tăriceanu la Senat.

El a fost întrebat dacă bugetul de stat pe 2019 poate fi adoptat până la sfârşitul sesiunii parlamentare, în condiţiile neadoptării Legii pensiilor şi existenţei unui blocaj la CSAT.

"Bugetul urmează să fie prezentat în câteva zile, ştiu acum că există un impas la CSAT. Deci, le tratăm pe rând problemele, văd că nu scăpăm de ele, apar în fiecare zi, dar obligaţia şi datoria noastră este să rezolvăm problemele", a spus Tăriceanu.

Cât priveşte discuţiile din coaliţie pe tema bugetului, liderul ALDE a declarat că acestea nu au vizat bugetul în sine, ci proiectele de infrastructură pe care trebuie să se axeze bugetul pe anul viitor.

"Am stabilit priorităţile în domeniul infrastructurii - pe transport rutier, pe partea de transport aerian, în principal, şi am discutat despre latura de transport naval, această chestiune cu navigabilitatea Dunării, constatând că trebuie să avansăm cu Bulgaria în aceste negocieri, pentru că România şi-a arătat disponibilitatea să preia lucrările de dragare pe Dunăre, în condiţiile în care se pare că partea bulgară este mai puţin interesată. (...) Am discutat de coridoarele de transport, de stadiul lucrărilor, de termenele de finalizare, inclusiv de dificultăţile pe care le întâlnim în realizarea lucrărilor în curs. Am discutat de binecunoscutele tunele pentru trecerea urşilor, că era şi Ministerul Mediului de faţă, de peştera de lilieci şi de alte lucruri interesante de acest fel, constatând la final că foarte multe ţări din vestul Europei şi-au făcut întâi reţeaua de autostrăzi şi după asta au venit cu considerentele de mediu. Noi punem carul înaintea boilor. Punem întâi considerentele de mediu şi constatăm după aceea că nu mai putem să realizăm coridoarele principale de transport, ceea ce, sigur, eu am toată consideraţia pentru problemele de mediu, dar la noi nu există niciodată o poziţie de echilibru, trecem dintr-o parte într-alta. Şi din aceste motive, avem costuri suplimentare, întârzieri semnificative în ceea ce înseamnă execuţia lucrărilor sau începerea lucrărilor din cauza problemelor de mediu", a afirmat Tăriceanu.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Presedintii PMP, Eugen Tomac, PRO Romania, Victor Ponta, USR, Dan Barna, si PNL, Ludovic Orban, participa la ceremonia publica de semnare a Acordului Politic National
Vești rele pentru Orban. Pro România nu va vota învestirea Guvernului liberal
Orban anunță joi componența noului Guvern pentru care va cere un vot în Parlament
Guvernul demis vrea să mărească salariul minim. PNL spune că nu e un ”Guvern legitim”
Băsescu, după raportul MCV: „Nu suntem în momentul să înghiţim”
Orban a câştigat USR, ALDE şi UDMR, dar riscă să piardă PMP. Ce ministere dispar
Ce conține acordul politic propus de USR și acceptat de PNL la negocieri
Eugen Tomac
PMP nu s-a înțeles cu PNL la negocierile pentru Guvern: ”Nu ne surprinde nimic”
Un proiect de lege prevede dotarea pădurarilor cu arme ”letale sau neletale”, după caz
Kelemen Hunor, după întâlnirea cu Orban: Sunt şanse serioase să treacă acest Guvern
Deputații din Comisia Juridică au respins proiectul USR de desființare a Secției Speciale
Dăncilă e nemulțumită de raportul MCV: „Arată discriminare pentru România și Bulgaria”
Tăriceanu susține Guvernul PNL. ALDE votează în favoarea învestirii lui Ludovic Orban