Tariceanu: Alianta cu PSD sa tina cont de modificarea legii electorale

11-01-2011 00:00

Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca o decizie privind incheierea unei aliante politice sau chiar electorale cu PSD trebuie sa tina cont de viitoarea configuratie a Legii electorale, care, in opinia sa va fi modificata de PDL in propriul avantaj.

Intrebat cum comenteaza oportunitatea incheierii unei aliante politice sau chiar electorale ACD-PSD, Tariceanu a replicat: "Mi se pare ca acum e prea devreme sa fac astfel de comentarii".

"Cred ca de la dezideratul de a avea o opozitie puternica, capabila sa dea jos PD-ul la viitoarele alegeri, pana la a hotari de acum o alianta, sub ce forma, institutionalizata la tribunal sau nu, cu liste comune sau nu, lucrurile acestea depind de o serie de evolutii politice viitoare si nu numai, cum ar fi de exemplu configuratia Legii electorale. Eu cred ca PD-ul care are in momentul de fata o majoritate va incerca cu orice risc si cu toate puterile sa modifice Legea electorala actuala, pentru a se proteja la viitoarele alegeri. Noi trebuie sa fim intr-o oarecare asteptare, sa nu ne pripim, pentru ca o decizie intr-un sens sau altul in ceea ce priveste o apropiere mai mare cu PSD-ul trebuie decisa numai in functie de viitoarea configuratie a Legii electorale", a explicat liberalul.

Intrebat daca intentia PDL de a modifica legea electorala presupune revenirea la votul pe liste, Tariceanu a replicat: "Nu stiu daca e obligatoriu o intoarcere la votul pe lista, ei vor incerca sa foloseasca formula care le va da cel mai mare avantaj".

PNL si PC au semnat, oficial, protocolul Aliantei de Centru-Dreapta

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO