Surse: Senatorul PSD Niculae Bădălău va fi propus vicepreședinte al Curții de Conturi

Ultima actualizare: 10-06-2020 12:56
Niculae Badalau
Inquam Photos / Ilona Andrei

Senatorul PSD Niculae Bădălău ar putea ajunge vicepreședinte al Curții de Conturi, un post care era râvnit și de Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta.

Surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că Bădălău va fi propus în această funcție după ce înțelegerea dintre PSD și Pro România pentru aceste nominalizări a picat.

Astfel, Ilie Sârbu va rămâne pe postul de consilier fiscal.

Potrivit surselor citate, la președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a fost, marți, la discuții, și Toni Greblă, care era vehiculat președinte la Consiliul Legislativ sau la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

În acest moment, sunt încă negocieri cu UDMR, iar Greblă ar fi spus că nu s-a hotărât dacă să accepte sau nu.

Cel mai probabil, Parlamentul va face aceste propuneri la mijlocul lunii iunie, urmând să fie votate la începutul lunii viitoare.

Cine este Niculae Bădălău

 

Niculae Bădălău este membru al PSD din anul 1991 fără întrerupere. A fost, pe rând, subprefect de Giurgiu, prefect, deputat PSD, apoi senator PSD. În anul 2009 a fost în atenţia ANI, care a sesizat DIICOT cu privire la suspiciunea de spălare de bani şi fals în declaraţii, dar acuzaţiile nu au fost dovedite.

Bădălău este absolvent al Facultăţii de Îmbunătăţiri Funciare şi al Institutului Agronomic „Nicolae Bălcescu”. El este şi absolvent al Facultăţii de Drept la Universitatea Bioterra și mai are un master obţinut la Colegiul Naţional de Apărare, în anul 2005..

La finele lunii august 2018, Niculae Bădălău a fost personaj principal într-un scandal de proporții, după ce a fost surprins dansând la o petrecere pe o manea, în care solistul cânta „Să vină Diaspora, că noi ne p***m pe ea”.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru ASF, CNCD, ANRE, Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi a fost prelungit

 

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis recent prelungirea cu două săptămâni a termenului de depunere a candidaturilor pentru mai multe posturi din instituţii subordonate forului legislativ, după ce termenul acordat iniţial - 3 iunie - a expirat fără ca grupurile parlamentare să poată avansa nişte propuneri.

În 26 mai, Birourile permanente au decis că plenul Parlamentului se va reuni în 17 iunie pentru a se pronunţa asupra numirilor în mai multe posturi din ASF, CNCD, ANRE, Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi - instituţii subordonate forului legislativ.

Astfel, potrivit Agerpres, la CNCD urmează să fie numiţi 6 membri şi un membru pentru restul de mandat până în 2023, la ANRE - un vicepreşedinte şi doi membri, la Consiliul Legislativ - un preşedinte Secţie de drept public şi un preşedinte Secţie de drept privat.

La Curtea de Conturi vor fi numiţi un vicepreşedinte - Autoritatea de Audit - şi 5 membri, iar la ASF - un preşedinte pentru restul de mandat până în noiembrie 2023. Ulterior depunerii candidaturilor, propunerile pentru aceste posturi vor primi avize în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi apoi plenul se va pronunţa, prin vot, asupra fiecărei candidaturi în parte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO