Șoșoacă protestează, după ce a fost sancționată: ”Deschide calea unei dictaturi"

Dată publicare: 28-04-2021 14:22
Dată actualizare: 28-04-2021 14:51


Diana Șoșoacă

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a declarat revoltată de decizia Biroului Permanent al Senatului de a o sancționa pentru ”comportament injurios și calomniator” din cadrul ședințelor.

 

Șoșoacă a declarat că ce i s-a întâmplat ei ”este un precedent periculos” și că ”deschide calea unei dictaturi".

”E pentru prima oară în istoria României post-decembriste în care unui senator i se atrage atenția cu privire la declarații politice și opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. De ce? Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice, pentru că încalcă dispozițiile constituționale și ale Legii 96/2006 cu privire la statutul parlamentarilor, deschide calea unei dictaturi", a declarat Diana Șoșoacă.

În urmă cu câteva zile, Șoșoacă a fost sancționată cu un avertisment scris și cu imposibilitatea de a reprezenta Senatul în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Iulia Scântei, a spus că Dianei Şoşoacă i se reproşează “nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO