Sorin Oprescu, limbaj de cartier: "In Centrul Vechi face curat Prigoana, ce s-o mai frecam atata?"

22-05-2013 14:41

Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a spus, miercuri, jurnalistilor, raspunzand unor acuze pe care i le-a adus primarul Sectorului 3, Robert Negoita, ca in Centrul Vechi curatenia este facuta de firmele lui Silviu Prigoana.

Solicitat sa comenteze acuzele aduse de primarul Sectorului 3, Robert Negoita, care spunea ca in Centru Vechi nu se face curatenie bine, Oprescu a raspuns:

"Si eu am monitorizarea actului de curatenie. Sa le arat eu ce e in sectoare intai si dupa aceea sa-mi povesteasca mie ca nu se face. Acolo dansul are responsabilitatea de a monitoriza si el curatenia, ca se face cu firmele de la Sectorul 3. Prigoana face acolo curat, ce s-o mai frecam atata?" - a spus edilul Bucurestiului, citat de Mediafax.

Oprescu a aratat ca a prezentat in Comisia de industrii a Camerei Deputatilor, referitor la Legea salubrizarii, punctul sau de vedere legat de dezvoltarea unitara a orasului.

"De fapt, problema de fond este urmatoarea: aceea de a se dori sa se transforme unitatile, subdivizunile Bucurestiului in unitati administrativ-teritoriale. In conditiile astea nu vad care sa mai fie rolul Primariei Generale. Dar in conditiile astea dispare si monitorizarea si controlul dezvoltarii orasului. Este un inceput, vreau sa spun, asta nu o stabileste decat Legea administrratiei, ceea ce ma indoiesc ca logica ar putea sa duca...", a spus Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, cheltuielile pentru curatenie sunt foarte mari, ajungand, in medie, la suma de 22,5 milioane de euro pe an pentru fiecare sector.

"S-a ajuns totusi la costuri serioase, aproape o medie de 22,5 milioane de Euro pe an de sector si stiu lucrul asta si am si certitudinea ca asa se intampla, pentru ca noi platim la Sectorul 5. Ori vorbim de dezvoltare echilibrata, ori de povesti... Eu am prezentat situatia unui oras care doreste sa se dezvolte unitar si povara financiara pentru cetatenii lui sa fie aceeasi, nu diferentiata", a mai spus Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si primarii de sector Andrei Chiliman, Robert Negoita, Rares Manescu si Cristian Popescu Piedone au venit, miercuri, la Comisia de industrii a Camerei Deputatilor, unde se discuta Legea salubrizarii.

Legea salubrizarii este una care suscita un deosebit interes, avand in vedere pozitiile divergente exprimate in acest sens de municipalitatea generala si de cea de sectoare pe tema recentralizarii serviciilor de salubrizare.

Astfel, in debutul dezbaterilor, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a precizat ca pozitia tuturor primarilor de sectoare este una clara, potrivit careia sarviciile de salubritate trebuie sa raman in continuare la sectoare.

"Punctul nostru de vedere este ca Salubritatea trebuie sa ramana la sectoare, unde se afla si azi si functioneaza bine. Salubritatea a fost transmisa de la Primaria Generala la Sectoare acum 10 ani, se afla la sectoare. Salubritatea e un punct castigat si se face curatenie in Bucuresti. Cu totii am clamat la alegeri descentralizarea. Sa iei salubrizarea de la sectoare, sa o duci la Primaria Generala e orice altceva, dar nu descentralizare, e invers descentralizarii", a spus Negoita.

El l-a acuzat pe primarul general Sorin Oprescu pentru faptul ca a promis, acum sase luni, cand a avut loc o discutie similara tot la Comisia de industrii, ca ii va invita pe primarii de sector la dezbateri pe aceasta tema, lucru care nu s-a mai intamplat.

La randul sau, primaul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a precizat ca punctul de vedere al Asociatiei primarilor de sector privind amendamentele la Legea salubrizarii a fost trimis, toti rpimarii de sector avand pozitii corelate.

"Cel mai mare inters e sa fie rezolvata aceasta problema. Problema o au cei care se lovesc zilnic de ea, ori noi (primarii de sector - n.r.) suntem in Bucuresti cei care avem responsabilitatea salubrizarii din 2001. Am gasit solutii sa rezolvam. Daca facem legile, sa le facem ca ele sa fie eficiente pentru administratia publica, si nu in interesul unei firme de salubritate, a unor functionari din primarie, fie ca e de Sector sau Generala, care au anumite jocuri sau nu isi mai gasesc de lucru daca nu mai au aceasta activitate", a spus Chiliman.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a parasit, miercuri, inainte de final, dezbaterile din Comisia de industrii a Camerei Deputatilor privind Legea salubrizarii, el refuzand sa faca declaratii jurnalistilor, precizand insa ca va face un referendum in Sectorul 4 pe acest subiect.

"Nu fac declaratii. Voi face un referendum in Sectorul 4 sa aflam dorinta cetatenilor. Voi face o conferinta de presa si voi anunta atunci", a spus Popescu Piedone.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26