Purtatorul de cuvant al PSD: Liberalii sa se uite mai putin in sondaje si mai mult la guvernare

22-05-2013 12:58

Catalin Ivan

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, spune ca unii liberali au lasat doar PSD sa-si asume lucrurile grele ale guvernarii, ceea ce nu este corect.

Totodata, el afirma ca protocolul USL "nu trebuie renegociat de la zero", ci doar "intarit", dupa scandalul Sorin Rosca Stanescu.

Europarlamentarul Catalin Ivan a declarat, conform Mediafax, care citeaza RFI, ca "dorinta PSD este ca Uniunea Social Liberala sa fie la fel de eficienta si la guvernare, cum a fost in opozitie".

"Cat am fost in opozitie, ati vazut ca toate bataliile duse au fost castigate, pentru ca am fost uniti, am vorbit pe aceeasi voce, am spus aceleasi lucruri si am facut exact cum am vorbit. La guvernare, in schimb, lucrurile s-au schimbat si e normal sa se schimbe, pentru ca este alta situatie in care ne aflam cu totii. Sunt foarte multe decizii importante pe care Guvernul trebuie sa si le asume, sunt reforme de facut, sunt de multe ori decizii dificile si dureroase, care trebuie asumate de toate partidele aflate la guvernare. Cand aceste decizii trebuiau luate sau urmau a fi luate, multi colegi s-au gandit mai degraba la efectul electoral, pierd voturi, nu pierd voturi", a sustinut el.

Purtatorul de cuvant al PSD a mai spus ca "unii colegi liberali s-au gandit ca au anul viitor alegeri prezidentiale si e mai bine sa lase doar PSD sa-si asume lucrurile grele ale guvernarii, ceea ce nu este corect".

Catalin Ivan a afirmat totodata ca protocolul USL trebuie "reanalizat", dupa scandalul Sorin Rosca Stanescu.

"Este vorba doar de o adaptare a protocolului la noua situatie. USL, o uniune construita in opozitie pentru a castiga alegerile, a castigat toate bataliile si acum se afla la guvernare. Sunt anumite lucruri care trebuie reanalizate, reasezate. in niciun caz, nu este vorba despre un alt protocol sau despre o renegociere de la zero. Este vorba de o reasezare a modului de functionare a USL, adaptata noii conjuncturi. Suntem la guvernare, avem ministri si liberali si conservatori si social-democrati, lucrurile acestea trebuie sa functioneze intr-un anumit fel, partidele politice trebuie sa se raporteze altfel unele la altele, iar lucrurile astea se vor rezolva. Eu cred ca se vor rezolva foarte repede, in momentul in care liberalii vor intelege ca nu doar ei au alegeri anul viitor pentru presedintia Romaniei, cu totii si cu totii il sustinem pe Crin Antonescu. Prin urmare, daca s-ar uita mai putin la sondaje si la alegerile de anul viitor si mai mult la ce avem de facut la guvernare, cred ca ar fi mai bine pentru toata lumea", a spus el.

Catalin Ivan a precizat ca "nu este vorba de un nou protocol, este vorba de o rediscutare a acestuia si o renegociere a lui, pentru ca trebuie sa fim mult mai clari ce se intampla cu un membru de partid care ataca alt partid in mod repetat si nu numai cu atacuri la persoana, este vorba despre ce intelegem prin solidaritate, atunci cand vorbim de deciziile importante pe care Guvernul trebuie sa le aiba. Sunt cateva aspecte care trebuie doar intarite si renuantate, nu e vorba despre o noua intelegere".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO