Senatorul Cordos renunta la telefonul Nokia, in semn de protest fata de inchiderea fabricii din Jucu

02-10-2011 13:50

Alexandru Cordos

Senatorul PSD Alexandru Cordos a anuntat astazi ca renunta la telefonul personal, produs de firma Nokia, pe care il are de peste doi ani. Parlamentarul a explicat ca face acest lucru in semn de protest fata de inchiderea fabricii din Jucu.

Cordos a mai precizat ca va renunta si la telefonul de serviciu, primit de la Senat, care este, de asemenea, un Nokia.

"Incepand de duminica renunt la telefonul Nokia, telefonul personal pe care il am de peste doi ani, in semn de protest fata de inchiderea fabricii Nokia de la Jucu, in semn de solidaritate cu angajatii care urmeaza sa fie disponibilizati si cu familiile lor si de protest fata de faptul ca autoritatile judetene si guvernamentale nu au luat masuri pentru pastrarea fabricii Nokia la Jucu. Telefonul personal il donez, cu tot cu incarcator, cui il vrea. Voi renunta si la telefonul de serviciu, de asemenea produs de Nokia, pe care l-am primit de la Senat", a spus Alexandru Cordos, citat de Mediafax.

Senatorul PSD a afirmat ca va cere, luni, in Senat, constituirea unui grup parlamentar de lucru care sa analizeze implicatiile plecarii Nokia de la Jucu si a altor companii straine.

"Grupul de lucru va trebui sa analizeze situatia de la Jucu, a plecarilor investitorilor straini, sa vedem ce alternative sunt, ce pot incasa angajatii ca plati compensatorii, sa rediscutam Codul Muncii in procedura de urgenta", a spus Cordos.

Senatorul PSD considera ca plecarea Nokia de Jucu reprezinta "un esec politic al Guvernului Boc si al administratiei judetene clujene".

"In total, vor fi afectate de plecarea Nokia circa 10.000 de persoane, angajati si familiile acestora si reprezentanti ai unor firme care aveau contracte cu Nokia", a declarat senatorul PSD.

De asemenea, el a precizat ca luni, PSD Cluj si mai multe sindicate, vor organiza un miting in fata Prefecturii Cluj, in semn de solidaritate cu angajatii de la Nokia.

Exista viata si dupa Nokia. Boagiu: "La Targu-Mures, IBM vrea sa construiasca un parc tehnologic"

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO