Senatorii si deputatii s-au intors la lucru dupa doua luni de concediu. Cand planuiesc liberalii sa "dea jos guvernul Ponta"

01-09-2015 18:40

In prima zi a sesiunii parlamentare, liberalii anunta ca pana in noiembrie vor sa dea jos guvernul. Constienti ca nu au voturile necesare pentru demiterea cabinetului Ponta, liderii PNL sunt hotarati sa-si negocieze sustinerea inclusiv cu UNPR.

In schimb, presedintele interimar al PSD-ului vorbeste despre o "pace politica". "Eu stau cu mana intinsa si sper sa nu primesc doar pietre in cap", le-a transmis Liviu Dragnea celor din opozitie.

Cel putin teoretic, senatorii si deputatii s-au intors marti la lucru dupa doua luni de concediu. In ultima sesiune a legislaturii, liberalii au anuntat ca pregatesc o motiune de cenzura pentru demiterea cabinetului condus de Victor Ponta.

Alina Gorghiu, copresedinte PNL: "Vom gasi cel mai potrivit moment astfel incat sa se genereze o majoritate parlamentara pentru sustinerea unui guvern, pentru a da jos guvernul Ponta si pentru a sustine un guvern liberal. Ideea de guvern minoritar al PNL e unul dintre scenariile pe care le luam in calcul evident cu sustinerea parlamentara."

Mai mult, Vasile Blaga a lasat sa se inteleaga ca UNPR ar putea sustine guvernul minoritar al liberalilor. "UNPR a sustinut guvernele Boc si Ungureanu, au fost corecti, au fost cinstiti", a spus Blaga despre partidul condus de Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea, presedinte UNPR: "Cu Vasile Blaga am o relatie foarte buna, ne cunoastem, suntem oameni seriosi. Eu am spus mereu ca sustin guvernul Victor Ponta."

In tot acest timp, premierul ii acuza pe liberali ca isi doresc guvernarea doar pentru a organiza alegerile parlamentare de anul viitor.

Victor Ponta, prim-ministru: "Inseamna ca nu are doar ideea fixa cu demisia, mai are inca o idee fixa. Sa fie sanatoasa."

In schimb, liderul interimar al social-democratilor, Liviu Dragnea, spune ca va incerca sa castige increderea opozitiei pentru proiectele importante.

Liviu Dragnea, presedinte interimar PSD: "Am vazut temere ca stiu ce ne poate pielea. Eu in continuare stau cu mana intinsa si sper sa nu primesc doar pietre in cap de la cei cu care vreau sa fac un proiect de tara."

In sesiunea parlamentara care incepe, alesii ar trebui sa adopte legea votului prin corespondenta, pentru a rezolva problema romanilor din diaspora dar si legea salarizarii bugetarilor.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO