Senatorii si-au luat vacanta mai devreme si au vrut sa ascunda chiulul. "Sper sa reusesc sa plec in croaziera"

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
scaune goale in parlament

Ultima sedinta de plen a Senatului din aceasta sesiune parlamentara a fost suspendata, marti, din lipsa de cvorum, in jurul pranzului.

In timpul sedintei de plen, grupul parlamentar PNL a cerut, de mai multe ori, prin senatorii Dumitru Oprea si Emil Pascan, sa se constate ca nu este cvorum de lucru. La prima verificare, prin vot electronic, a cvorumului de lucru, s-au inregistrat 58 de senatori, potrivit News.ro.

Presedintele de sedinta, Ioan Chelaru a cerut apel nominal. In urma verificarii prezentei, prin strigarea catalogului, s-a constatat ca erau de fata 81 de senatori, minimimul necesar pentru asigurarea cvorumului. Oprea a cerut din nou verificarea prin vot electronic a prezentei senatorilor in plen. ”Sunteti mai specialist decat mine. Faceti sesizare la Biroul Permanent, e treaba senatorilor daca nu vor sa voteze”, a spus Chelaru, refuzand sa mai verifice din nou prezenta.

In jurul pranzului, la o noua verificare electronica a cvorumului s-au inregistrat 56 de voturi. La ora 12.00 era programat votul final pe proiectele de lege dezbatute deja in sedinta.

In acest moment, presedintele de sedinta a cerut suspendarea lucrarilor plenului, ultimul din aceasta sesiune parlamentara. Ioan Chelaru le-a transmis colegilor sa aiba o vacanta placuta, fara ”incidente”.

Unde pleaca alesii in vacanta

Deputat: "Sper sa reusesc sa plec intr-o croaziera, in Marea Mediterana, cateva zile, 7 zile. Cu familia, bineinteles, si cu prietenii."

Parlamentarul Marin Anton nu se va plimba cu vaporul. In schimb va lua avionul ca sa ajunga la Casablanca. Excursia a fost aranjata de cei doi copii ai sai.

Marin Anton: "Ne-am propus ca 10 zile pe an, indiferent de situatia noastra, sa le petrecem impreuna. Ei aleg locul, ei aranjeaza tot, eu si mama-sa suntem cu plata acestei vacante Va fi o suma destul de importanta."

Altii isi vor petrece vara in tara. Medic de profesie, politicianul Tudor Ciuhodaru spune ca prefera sa se dedice meseriei sale.

Tudor Ciuhodaru: "Incepe sezonul, hidratarea in Romania se face cu alte tipuri de lichide si vin prietenii mei de fiecare vara de la Spitalul de Urgenta, va fi coada."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO