Senatorii si-au luat vacanta mai devreme si au vrut sa ascunda chiulul. "Sper sa reusesc sa plec in croaziera"

28-06-2016 12:14

scaune goale in parlament

Ultima sedinta de plen a Senatului din aceasta sesiune parlamentara a fost suspendata, marti, din lipsa de cvorum, in jurul pranzului.

In timpul sedintei de plen, grupul parlamentar PNL a cerut, de mai multe ori, prin senatorii Dumitru Oprea si Emil Pascan, sa se constate ca nu este cvorum de lucru. La prima verificare, prin vot electronic, a cvorumului de lucru, s-au inregistrat 58 de senatori, potrivit News.ro.

Presedintele de sedinta, Ioan Chelaru a cerut apel nominal. In urma verificarii prezentei, prin strigarea catalogului, s-a constatat ca erau de fata 81 de senatori, minimimul necesar pentru asigurarea cvorumului. Oprea a cerut din nou verificarea prin vot electronic a prezentei senatorilor in plen. ”Sunteti mai specialist decat mine. Faceti sesizare la Biroul Permanent, e treaba senatorilor daca nu vor sa voteze”, a spus Chelaru, refuzand sa mai verifice din nou prezenta.

In jurul pranzului, la o noua verificare electronica a cvorumului s-au inregistrat 56 de voturi. La ora 12.00 era programat votul final pe proiectele de lege dezbatute deja in sedinta.

In acest moment, presedintele de sedinta a cerut suspendarea lucrarilor plenului, ultimul din aceasta sesiune parlamentara. Ioan Chelaru le-a transmis colegilor sa aiba o vacanta placuta, fara ”incidente”.

Unde pleaca alesii in vacanta

Deputat: "Sper sa reusesc sa plec intr-o croaziera, in Marea Mediterana, cateva zile, 7 zile. Cu familia, bineinteles, si cu prietenii."

Parlamentarul Marin Anton nu se va plimba cu vaporul. In schimb va lua avionul ca sa ajunga la Casablanca. Excursia a fost aranjata de cei doi copii ai sai.

Marin Anton: "Ne-am propus ca 10 zile pe an, indiferent de situatia noastra, sa le petrecem impreuna. Ei aleg locul, ei aranjeaza tot, eu si mama-sa suntem cu plata acestei vacante Va fi o suma destul de importanta."

Altii isi vor petrece vara in tara. Medic de profesie, politicianul Tudor Ciuhodaru spune ca prefera sa se dedice meseriei sale.

Tudor Ciuhodaru: "Incepe sezonul, hidratarea in Romania se face cu alte tipuri de lichide si vin prietenii mei de fiecare vara de la Spitalul de Urgenta, va fi coada."

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO