Guvernul a contestat din nou la CCR pensiile speciale pentru alesii locali. Ciolos: Poate afecta tot sistemul de pensii

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00
Dacian Ciolos la dupa 20 de ani

Premierul Dacian Ciolos spune ca Guvernul a contestat, luni, la Curtea Constitutionala legea privind pensiile speciale pentru alesii locali intrucat acestea risca sa afecteze sustenabilitatea sistemului public de pensii.

Premierul a precizat, la RRA, ca impactul bugetar al acestor pensii ar fi de 400 de milioane de lei pe an, potrivit News.ro.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni, la Radio Romania Actualitati, ca problema acestor pensii speciale este ca ele nu respecta principiul contributivitatii. "Inseamna ca dai ca si pensie mai mult decat categoria respectiva a contribuit la bugetul de pensii, deci cineva trebuie sa suporte cheltuiala. Am decis sa trimitem din nou acest proiect de lege la CCR, chiar astazi am semnat aceasta sesizare. Ele risca sa afecteze insasi consolidarea ideea de pensii si a sistemului public", a afirmat Ciolos.

El a spus ca acest guvern nu are intentia de a propune o reforma a sistemului de pensii, precizand ca nici nu vor fi taiate pensiile. "Aceste mesaje transmise, ca Guvernul nu mai plateste pensiile sau ca taie pensiile sunt doar petarde cu interes electoral sau pentru a destabiliza si a crea ingrijorare in randul pensionarilor. Nu ne vom atinge de sistemul de pensii, insa vrem sa luam masuri pentru ca acest sistem sa fie credibil si sa nu il aruncam in aer prin decizii care risca sa il destabilizeze", a declarat premierul Dacian Ciolos.

El a mai spus ca impactul bugetar prin aplicarea unei astfel de legii privind pensiile speciale pentru alesii locali ar fi de 400 de milioane de lei pe an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO