Grupul parlamentar UNPR din Senat s-a dizolvat, dupa ce 6 senatori si-au anuntat demisia in plen

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00
Conducerea UNPR

Plenul Senatului a votat, luni, dizolvarea grupului parlamentar al UNPR, dupa ce sase senatori ai acestei formatiuni si-au anuntat demisia din grup.

Cei sase senatori si-au anuntat trecerea fie la grupul PSD, fie ramanerea ca independenti. Plenul Senatului a votat astfel dizolvarea grupului UNPR, cu 86 de voturi "pentru", 7 abtineri si un vot "impotriva".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat anterior ca, din informatiile sale, discutiile privind fuziunea dintre PNL si UNPR s-au finalizat si ca negocierile s-au facut pentru Valeriu Steriu si inca doua-trei persoane din UNPR, iar o mare parte din progresisti sunt nemultumiti de apropierea de liberali.

"Spun deja multi parlamentari UNPR care spun ca nu sunt multumiti de aceasta trecere brusca a UNPR in barca PNL si nu sunt dornici sa urmeze aceasta cale si probabil ca vor sa ramana in zona de stanga. Nu stiu daca vin la noi sau pleaca din UNPR, dar vor sa voteze totusi tot in felul in care au votat pana acuma, sunt oameni care nu pot intr-o noapte sa treaca de pe stanga pe dreapta. Nu am facut acest inventar, ca nu este foarte important, dar, daca se va intampla, probabil ca se va vedea in zilele urmatoare. Este posibil si un sfert, si jumatate, este posibil si nimic, sau foarte multi", a mai spus liderul PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO