Senatoarea AUR Diana Șoșoacă, fără mască, dar cu ie la reuniunea Parlamentului. Premierul Nicolae Ciucă cere verificări

Ultima actualizare: 21-12-2020 13:09
Senatoarea AUR Diana Șoșoacă, fără mască, da...
Reacţia premierului interimar, după ce Diana Şo...

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă s-a prezentat luni la ședința de reuniune a noului Parlament fără mască, la fel cum a fost și la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

 

Diana Șoșoacă era îmbrăcată cu o ie și nu purta mască, senatoarea AUR declarând anterior că are o adeverință medicală care îi permite să nu respecte regula ce se aplică tuturor românilor în această perioadă.

Avocata nu a fost singurul senator AUR fără mască. Mircea Dăneasa, un coleg de-al său de partid, a fost văzut, de asemenea, în aceeași ipostază pe holurile Parlamentului.

Șoșoacă s-a prezentat fără mască și la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis cu privire la componența Guvernului, de săptămâna trecută.

Senatoarea Diana Șoșoacă a postat și un clip pe Facebook, în care s-a filmat fără mască și a prezentat Senatul. 

 

Ciucă: ”Cu certitudine trebuie făcută o verificare”

 

Premierul interimar Nicolae Ciucă a reacționat la această situație și a cerut o anchetă în acest sens.

”Orice cetățean al acestei țări, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să respecte legea. Regulile au fost stabilite de către specialiști și au fost adoptate de către instituțiile statului, aprobate la nivel guvernamental, ca atare instituțiile statului trebuie să-și facă datoria”, a declarat Ciucă.

Premierul interimar a precizat că este nevoie de o verificare a documentației medicale pe care Șoșoacă susține că o are și care o scutește de purtarea măștii de protecție.

”Cu certitudine, trebuie făcută o verificare, de către instituțiile abilitate în acest sens”, a declarat Nicolae Ciucă.

Diana Șoșoacă a declarat anterior că măștile de protecție nu sunt conforme și încalcă drepturile și libertățile oamenilor.

”Aveți o problemă. Aveți o problemă cu masca asta. Nu. Este o mare problemă pentru că se încalcă drepturi și libertăți, drepturi și libertăți ale unor oameni care efectiv sunt exceptați de la purtatul măștii. Și în condițiile în care peste 85 % din măști sunt neconforme este o mare problemă. Deci chiar nu sunt conforme, deci nu știu ce purtați. Treaba dumneavoastră, cum vreți să aveți grijă de sănătatea dumneavostră”, spunea atunci senatoarea AUR.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO