Senatoarea AUR Diana Șoșoacă, fără mască, dar cu ie la reuniunea Parlamentului. Premierul Nicolae Ciucă cere verificări

21-12-2020 12:18


Senatoarea AUR Diana Șoșoacă, fără mască, da...
Reacţia premierului interimar, după ce Diana Şo...

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă s-a prezentat luni la ședința de reuniune a noului Parlament fără mască, la fel cum a fost și la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

 

Diana Șoșoacă era îmbrăcată cu o ie și nu purta mască, senatoarea AUR declarând anterior că are o adeverință medicală care îi permite să nu respecte regula ce se aplică tuturor românilor în această perioadă.

Avocata nu a fost singurul senator AUR fără mască. Mircea Dăneasa, un coleg de-al său de partid, a fost văzut, de asemenea, în aceeași ipostază pe holurile Parlamentului.

Șoșoacă s-a prezentat fără mască și la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis cu privire la componența Guvernului, de săptămâna trecută.

Senatoarea Diana Șoșoacă a postat și un clip pe Facebook, în care s-a filmat fără mască și a prezentat Senatul. 

 

Ciucă: ”Cu certitudine trebuie făcută o verificare”

 

Premierul interimar Nicolae Ciucă a reacționat la această situație și a cerut o anchetă în acest sens.

”Orice cetățean al acestei țări, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să respecte legea. Regulile au fost stabilite de către specialiști și au fost adoptate de către instituțiile statului, aprobate la nivel guvernamental, ca atare instituțiile statului trebuie să-și facă datoria”, a declarat Ciucă.

Premierul interimar a precizat că este nevoie de o verificare a documentației medicale pe care Șoșoacă susține că o are și care o scutește de purtarea măștii de protecție.

”Cu certitudine, trebuie făcută o verificare, de către instituțiile abilitate în acest sens”, a declarat Nicolae Ciucă.

Diana Șoșoacă a declarat anterior că măștile de protecție nu sunt conforme și încalcă drepturile și libertățile oamenilor.

”Aveți o problemă. Aveți o problemă cu masca asta. Nu. Este o mare problemă pentru că se încalcă drepturi și libertăți, drepturi și libertăți ale unor oameni care efectiv sunt exceptați de la purtatul măștii. Și în condițiile în care peste 85 % din măști sunt neconforme este o mare problemă. Deci chiar nu sunt conforme, deci nu știu ce purtați. Treaba dumneavoastră, cum vreți să aveți grijă de sănătatea dumneavostră”, spunea atunci senatoarea AUR.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO